In het tweede kwartaal van 2020 komt Loket.nl met een baanbrekend nieuw ontwerp waarbij het intuïtieve gebruik van de applicatie centraal staat. Voor jou als gebruiker betekent dit dat je taken eenvoudiger en sneller kunt uitvoeren, doordat schermen logischer zijn ingedeeld, er gebruik gemaakt wordt van workflows en er gekozen is voor een compleet nieuwe manier van navigeren.

Nieuwe manier van navigeren

In de nieuwe versie van Loket.nl is gekozen voor een volledig nieuwe navigatiestructuur. Dit zorgt voor rust op de pagina’s en bevordert het overzicht.

Loket applicatie scherm

Eenvoudige workflows

Het invoeren van gegevens wordt in de nieuwe versie van Loket.nl sterk vereenvoudigd doordat wij je meer bij de hand nemen en het opdelen in overzichtelijk stappen. Zo wordt het invoeren van een nieuwe medewerker een fluitje van een cent.

Wizard in dienst

Direct informatie op startscherm

In de nieuwe versie van Loket.nl zie je direct op het startscherm van je bedrijf en het startscherm van de medewerker alle belangrijke informatie. Denk aan taken, signalen en verlofaanvragen.

Startscherm

Om te komen tot het nieuwe design hebben wij intensief gesproken met huidige gebruikers van Loket.nl binnen het midden- en kleinbedrijf. Met welk doel gebruiken ze Loket.nl op dit moment? Hoe navigeren ze door de applicatie? Waar lopen ze tegen aan? Op basis hiervan hebben wij ontwerpschetsen en klikmodellen gemaakt en die vervolgens weer getoetst bij gebruikers.

Het moderne en intuïtieve design zorgt ervoor dat gebruikers binnen het midden- en kleinbedrijf op een eenvoudige manier steeds meer zelf kunnen (bijhouden) op het gebied van van HR en salarisverwerking.

De developers van Loket.nl zijn op dit moment hard aan het werk om de nieuwe interface te bouwen. Wij verwachten het nieuwe design in het tweede kwartaal van 2020 live te hebben voor de gebruikers binnen het midden- en kleinbedrijf.