Het aanvullend geboorteverlof

Wat zijn de regels van het aanvullend geboorteverlof? 8 aandachtspunten op een rij!

Wanneer je hoort dat er een kindje op komst is bij (een van) je medewerkers, vind je dat natuurlijk prachtig nieuws. En wist je dat een partner van de kersverse moeder vanaf 1 juli 2020 ook nog eens recht heeft op aanvullend geboorteverlof? Fijn voor het hele gezin, aangezien er met de komst van een baby veel verandert.

Tot 1 januari 2019 had een medewerker van wie de partner was bevallen slechts recht op twee dagen volledig doorbetaald kraamverlof. Hoeveel dagen of uren de medewerker wekelijks werkte, maakte hierbij niets uit. Sinds 1 januari 2019 is dit uitgebreid: partners krijgen eenmaal het aantal werkuren per week aan geboorteverlof. Werkt iemand bijvoorbeeld 40 uur per week? Dan heeft hij recht op 40 uur doorbetaald geboorteverlof. De medewerker mag deze verlofuren naar eigen inzicht binnen vier weken na de geboorte van het kindje opnemen.

Vanaf 1 juli 2020 wordt het geboorteverlof nog eens verder uitgebreid. Naast het geboorteverlof van een week (eenmalig de wekelijkse arbeidsduur), heeft een partner vanaf dan ook recht op vijf weken aanvullend geboorteverlof. Dit is vastgelegd in de Wet invoering extra geboorteverlof (WIEG). Hoe zit dat nu precies? Wat zijn de nieuwe regels en hoe gaat het aanvullend geboorteverlof in zijn werk? Loket.nl neemt je in de gratis whitepaper mee in 8 aandachtspunten rondom het geboorteverlof en in het bijzonder aanvullend geboorteverlof.

Aanvullend geboorteverlof partners

1. Het verschil tussen geboorteverlof en aanvullend geboorteverlof

Geboorteverlof: het geboorteverlof voor partners is eenmaal het aantal werkuren per week, ofwel een werkweek doorbetaald verlof. Het geboorteverlof moet binnen vier weken na de geboorte opgenomen worden.

Aanvullend geboorteverlof: vanaf 1 juli 2020 kunnen partners ook aanvullend geboorteverlof opnemen. Dit is maximaal vijf weken (dus vijf keer het aantal werkuren per week) en is dus een aanvulling op het gewone geboorteverlof. Het aanvullend geboorteverlof moet binnen zes maanden na de geboorte van het kind opgenomen worden én de partner moet eerst het geboorteverlof van één week opgenomen hebben.

2. Wanneer heeft een medewerker recht op aanvullend geboorteverlof?

Als je de partner bent van de moeder van het kind kun je geboorteverlof en aanvullend geboorteverlof aanvragen. Dit is, volgens de wet, het geval als er sprake is van een van onderstaande:

– De partner is met haar getrouwd.

– De partner woont ongehuwd met haar samen.

– De partner is haar geregistreerde partner.

– De partner heeft het kindje erkend.

3. Aanvullend geboorteverlof heeft geen invloed op opbouw van vakantiedagen

Heel fijn dat geboorteverlof en aanvullend geboorteverlof, maar een vraag van je medewerker kan zijn: “Bouw ik tijdens het verlof nog wel gewoon vakantiedagen op?” Dat antwoord is eigenlijk heel simpel: ja je bouwt tijdens het aanvullend geboorteverlof ook gewoon vakantiedagen op.

Stel dat de medewerker normaal gesproken 40 uur in de week werkt, dan heeft hij recht op 40 uur geboorteverlof en volledige doorbetaling. De opbouw van vakantiedagen gaat dan gewoon op dezelfde manier door. Tijdens het aanvullend geboorteverlof heeft de medewerker geen wettelijk recht op volledige doorbetaling, maar is er sprake van een uitkering van het UWV. Dit heeft echter geen enkele gevolgen voor de opbouw van vakantiedagen. In de wet is namelijk vastgelegd dat de medewerker vakantiedagen blijft opbouwen tijdens het ontvangen van de uitkering van het aanvullend geboorteverlof.

Benieuwd naar de andere aandachtspunten?

Download dan de volledige whitepaper over het aanvullend geboorteverlof. Klik hiervoor op onderstaande button. 

Download whitepaper aanvullend geboorteverlof

Ben je benieuwd naar alle aandachtspunten omtrent het aanvullend geboorteverlof? Je vindt het in de whitepaper. 

Aanvullend geboorteverlof