Automatisch verwerken van salarisstroken

Elke maand worden de salarisstroken verwerkt. Een groot aantal werkgevers wordt collectief verloond. Het kost de salarisadministrateur een aantal drukken op de knop om werkgevers te verlonen. “Kan dit niet automatisch?”, was een vraag die door enkele klanten werd gesteld op de klantendag vorig jaar. En daar hebben we werk van gemaakt.

Klanten betrekken in het proces

We zijn een projectgroep gestart waaraan een tiental klanten deelnam. Deze klanten hebben zich aangemeld, omdat zij graag met ons mee wilden denken over een realisatie van het automatisch verwerken van loongegevens in Loket.nl. Op basis van de input uit deze sessies hebben we nagedacht over hoe een eerst werkbare versie eruit moet zien. Dit hebben we vervolgens besproken met onze afdeling Ontwikkeling. Deze versie werd natuurlijk ook getoetst onder de klanten uit de projectgroep om zo te achterhalen of zij tevreden waren en hun wensen erin verwerkt waren. Op dit moment zijn we volop bezig om een eerste werkbare versie van automatisch verwerken in de applicatie te bouwen.

Wat gaat er veranderen voor jou?

Een aantal drukken op de knop om werkgevers collectief te verlonen, wordt dus verleden tijd. Loket.nl wordt zodanig ingericht dat loongegevens op een bepaalde vastgestelde datum automatisch verwerkt kunnen worden. Wil jij bijvoorbeeld dat iedere 20e  van de maand de loongegevens verwerkt worden? Dan wordt dat zo ingesteld en hoef je daar vervolgens niets meer aan te doen.

Op korte termijn gaan we inloopmiddagen organiseren om klanten te betrekken bij ontwikkelingen van Loket.nl. Tijdens deze eerste inloopmiddagen willen we je graag een eerste versie tonen van automatisch verwerken. Deze versie zal dan nog niet helemaal gereed zijn, maar we vinden het belangrijk om jullie voor te leggen wat er op dat moment staat. Op deze manier willen we je betrekken bij de vervolgstappen die we gaan maken.