Grondige facelift van het kantoor van Loket.nl

 In Innovatie, Verbazen, Verbinden
Facelift kantoor Loket.nl

Het nieuwe kantoor van Loket.nl (Het Corpac Huis) moet één van de mooiste gebouwen van Tilburg worden. Van Spaendonck neemt als eigenaar van het pand geen halve maatregelen. Het Corpac Huis aan het Reitseplein in Tilburg wordt middels een grondige renovatie in zestien maanden omgetoverd tot een modern eigentijds ondernemingshuis. Het ontwerp van het gebouw is van architectenbureau Cepezed uit Delft. Gestreefd wordt naar een BREEAM excellent certificaat in het kader van duurzaamheid en een energielabel A.

Het Corpac Huis aan het Reitseplein in Tilburg stamt uit 1968. Het is een kenmerkend ontwerp geweest van architectenbureau Van den Broek en Bakema. Hoewel het pand altijd goed onderhouden is voldoet het niet meer aan de eisen van de moderne tijd. Er is gekozen voor renovatie in het kader van duurzaamheid maar tevens wil Van Spaendonck het bijzondere karakter van het gebouw in ere houden.

De renovatie begint in mei 2015 en zal naar verwachting in september 2016 gereed zijn. In de tussentijd zullen huurders uit het hoofdgebouw elders gehuisvest worden.

De ambitie is om samen met andere partijen te komen tot een ondernemingshuis nieuwe stijl. Een ondernemingshuis dat een thuisbasis biedt aan ondernemers en hun belangenbehartigers, maar dat ook een thematisch ondernemingshuis is voor de regio Midden Brabant waar visies gedeeld worden, ideeën ontstaan en samenwerkingen gesmeed worden. Geheel in de stijl van “door samenwerking worden kleine dingen groot”.

Leave a Comment