Regiobijeenkomst Loket.nl in teken van nieuwe functionaliteiten en wensen van gebruikers

 In Geen categorie, Presentatie

Gebruikers van Loket.nl bijpraten over nieuwe functionaliteiten in onze applicatie. En minstens zo belangrijk: diezelfde gebruikers laten vertellen welke functionaliteiten zij zelf graag in Loket.nl gerealiseerd zien. Het waren de twee belangrijkste pijlers tijdens onze allereerste regiobijeenkomst. De aftrap van in totaal vier regiobijeenkomsten vond plaats in het Ketelhuis in Eindhoven.

Kijkje achter de schermen
In de organisatie van de regiobijeenkomsten is gekozen voor een kleinschalige opzet, met maximaal dertig deelnemers. Die worden op deze dinsdag in Eindhoven meegenomen in de wereld van Loket.nl. Want hoe verloopt het proces van het realiseren van nieuwe functionaliteiten nu precies? In een presentatie laten we zien dat na het beoordelen van een wens via de scrum methode wordt gewerkt naar een oplevering. In andere woorden: in korte sprints leveren we telkens een product op zodat de voortgang inzichtelijk blijft.

Items voor update in november
Het uploaden van logo’s in Loket.nl, werknemers mutaties laten invoeren, rekening houden met feestdagen in het plannen van verlof, het zijn stuk voor stuk voorbeelden van items die ooit als wens zijn binnengekomen en in de komende update van Loket.nl in november worden meegenomen. Het genereren van documenten met Qwoater, is een ander voorbeeld van een functionaliteit die we binnenkort kunnen verwachten.

Terugkoppeling aan administrateurs én werkgevers
Niki Wetser, hoofd salarisadministratie bij HR5, ziet de regiobijeenkomst als een mogelijkheid om meer begrip te creëren bij zijn eigen achterban. Medewerkers op de salarisafdeling die hij vertegenwoordigt, geven regelmatig bij hem aan dat ze sommige functionaliteiten graag al in Loket.nl gerealiseerd hadden gezien. “De keuzes die in de ontwikkeling van Loket.nl worden gemaakt, kan ik hen nu beter toelichten.”

Die informatievoorziening is net zo goed van toepassing op de werkgevers die via HR5 werken met Loket.nl. Zij kunnen binnenkort een telefoontje van Wetser verwachten. “De informatie die ik vandaag heb gekregen, koppel ik zo snel mogelijk aan mijn klanten terug. Zo zijn zij precies op de hoogte van uitbreiding in onze dienstverlening.”

Top vijf met wensen voor Loket.nl
Bijgepraat worden over ontwikkelingen in Loket.nl is nuttig voor de aanwezigen -leerzaam ook- maar in het tweede deel van het programma is juist ruimte voor het benoemen van items die nu nog ontbreken in Loket.nl. Wensen opschrijven ten aanzien van een applicatie waar je dagelijks mee werkt, dat vergt enige bedenktijd. Vooral als dit wensenlijstje beperkt moet blijven tot een bescheiden top vijf. De deelnemers noteren hun wensen in groepsverband en wijzen een afgevaardigde aan die de items mag toelichten.

Na afloop van alle vier de regiobijeenkomsten worden de meest genoemde wensen bekend gemaakt. De ontwikkelaars van Loket.nl mogen vervolgens met deze wensen aan de slag. Kortom: voor hen ligt voldoende werk op stapel voor een volgende update in Loket.nl.

Goed om mening van anderen te horen
Brainstormen over nieuwe functionaliteiten in Loket.nl, voor salarisadministrateurs Yvonne van der Swaluw van Incomme en Kirsten van den Hoek van Bolk & de Bekker was het een belangrijk onderdeel van de regiobijeenkomst. “Tegelijkertijd is het prettig om de mening van anderen te horen. Je bent soms geneigd te denken dat je de enige bent met een specifieke wens omtrent een functionaliteit in Loket.nl.”

Na Eindhoven organiseren we dit najaar nog regiobijeenkomsten in Rotterdam, Zwolle en Abcoude.

IMG_1028

IMG_1025

IMG_1029

IMG_1023

IMG_1033

Leave a Comment