The best of breed, door slimme koppelingen met andere applicaties

 In Nieuws, Software, Verbinden

Ondernemers hebben behoefte aan systemen die het beste passen bij hun wensen en eisen op het gebied van financieel, salaris, HRM, planning, verzuim en tijdregistratie. Het is haast onmogelijk dit te vinden bij één leverancier. Toch is het onnodig veel tijd besteden aan de gegevensuitwisseling tussen de verschillende systemen ook geen optie. Gelukkig spelen cloudoplossingen steeds meer in op deze behoefte met behulp van zogenaamde “webservices” (ook wel API’s genoemd). Dit geldt ook voor Loket.nl.

Onze online oplossing voor personeel- en salarisadministratie  is eenvoudig te koppelen aan andere applicaties. Denk hierbij aan financiële administratie, verzuim- of urenregistratie. Op deze manier bieden wij een integrale oplossing voor de complete administratie. Het grote voordeel voor de werkgever is dat gegevens maar één keer ingevoerd moeten worden en dat de uitwisseling vervolgens naadloos op elkaar aansluit. Voor de accountant is het voordeel dat hij verzekerd is van de juiste en tijdige aanlevering voor de verwerking van de gegevens. Vanzelfsprekend kiezen werkgevers zelf voor een koppeling met applicaties die het beste passen hun organisatie.

De adviseur kan ondernemers:

  • informeren over de mogelijkheden van de bestaande webservice koppelingen;
  • contact leggen tussen de leveranciers van de diverse systemen;

In de afgelopen jaren hebben wij al diverse webservice koppelingen gerealiseerd met verschillende tijdregistratie-, plannings-, en ziekteverzuimsystemen. De laatste naadloze samenwerking met Loket.nl die is gerealiseerd is met L1NDA.nl, de online personeelsplanner voor de horeca.

Jack-Cales2

Jack Cales

Consultant Loket.nl

Klant heeft geen omkijken naar koppeling

Een aantal jaar geleden hebben wij op verzoek van onze klant Hoek en Blok een koppeling gerealiseerd tussen Loket.nl en Absentiemanager. Net als Loket.nl is Absentiemanager een toonaangevende webbased applicatie: Loket.nl werkt op het gebied van salaris- en personeelsadministraties, Absentiemanager op het gebied van diepgaand verzuimmanagement.
Samen zorgen we ervoor dat alle relevante gegevens en mutaties die op een dag zijn ingevoerd rond middernacht automatisch gesynchroniseerd worden. Dat gaat prima, de klant heeft er geen omkijken naar. Eigenlijk gaat Absentiemanager verder op het gebied van verzuimmanagement waar Loket.nl ophoudt. We hebben ook koppelingen met andere pakketten zoals Horecaplanner. Wij blijven ons concentreren op de activiteiten waar we goed in zijn en klanten die meer willen, kunnen we bedienen met webservice-koppelingen naar andere partijen. Dat werkt heel goed.

Comments
  • GJ van Dalen
    Beantwoorden

    Klanten van ons werken met Loket.nl, willen graag van jullie een data set naar ons toesturen, ivm pensioenregelingen die wij administreren. Graag even telefonisch contact of het e.e.a. kort te sluiten.
    Gerrit-Jan van Dalen (026-3637074/ 0651332513)

Leave a Comment