Voordelig extraatjes aanbieden aan werknemers

 In Geen categorie

Loket.nl wil het voor werkgevers zo eenvoudig mogelijk maken om van de vrije ruimte binnen de werkkostenregeling (WKR) gebruik te maken. In de applicatie voor salaris en personeel is daarom een koppeling opgenomen naar FiscFree®, die de vrije ruimte voor de werkgever kan beheren.

Wanneer de vrije ruimte binnen de WKR niet volledig wordt benut, laat de werkgever geld liggen. Door werknemers de mogelijkheid te geven een deel van hun brutoloon te ruilen voor fiscaal voordelige vergoedingen en verstrekkingen, betaalt de werkgever over het geruilde deel van het salaris geen sociale lasten. Hoe meer loon de werknemer inruilt voor fiscaal vriendelijke vergoedingen, des te meer dit oplevert.

Binnen de vrije ruimte (1,2 procent van de totale fiscale loonsom) mag de werkgever een fietsplan, een pc-privéregeling, een mobiele telefoon of andere ‘leuke extraatjes via de baas’ met belastingvoordeel aanbieden. Werkgevers geven hun werknemers hiermee de mogelijkheid om aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden met een maximum van 52 procent belastingvoordeel aan te schaffen.

Het aanbieden van secundaire arbeidsvoorwaarden met belastingvoordeel binnen de WKR wordt op deze manier eenvoudiger gemaakt. De online oplossing van FiscFree® moet werkgevers ontzorgen en de processen rondom het aanbieden, bestellen en afhandelen van secundaire arbeidsvoorwaarden eenvoudig en efficiënt laten verlopen. Accountantskantoren mogen voor hun eigen kantoor gratis gebruik maken van FiscFree® om het gebruik van het systeem zelf te kunnen ervaren. Interesse? Bel FiscFree® op (0513) 43 30 53 of stuur een e-mail naar info@fiscfree.nl.

stadsfiets

Een fiets uitzoeken met belastingvoordeel, is ook een mogelijkheid voor werknemers die via de werkgever gebruik maken van FiscFree®.

Leave a Comment