Advies aan werkgever: maak slimmer gebruik van sociale regelingen

 In Geen categorie

Werkgevers laten steeds grotere geldbedragen liggen. Dat is een direct gevolg van het fors groeiende aantal sociale regelingen waar zij gebruik van zouden kunnen maken. Werkgevers zijn hier niet voldoende van op de hoogte of passen de regelingen niet op de juiste manier toe. Ook het bedrag dat werkgevers teveel aan premies betalen, stijgt. Risico-adviseur en verzekeringsmakelaar Aon heeft dit geconcludeerd op basis van tweejaarlijks onderzoek naar de afdrachten van sociale verzekeringspremies onder bijna 350 organisaties met meer dan 50 werknemers.

Te veel geld naar verzekeringspremies
Werkgevers die meer dan 250 werknemers in dienst hebben en de salarisadministratie in eigen beheer verzorgen, betalen gemiddeld ruim 100.000 euro teveel aan sociale verzekeringspremies. Tussen 2009 en 2012 lag dat bedrag nog iets onder een ton. In sommige individuele gevallen betalen werkgevers wel meer dan 900.000 euro teveel.

15 nieuwe regelingen
Tegelijkertijd lopen werkgevers geld mis door geen gebruik te maken van regelingen met betrekking tot subsidies en premiekortingen. Tussen 2009 en 2012 nam het aantal regelingen juist af, maar sinds 2013 zijn er 15 nationale en internationale regelingen met betrekking tot subsidies en premiekortingen bijgekomen. Daarmee komt het totaal uit op 85 regelingen.

Overgangsregeling voor werknemers van 56 jaar en ouder
Een goed voorbeeld van een regeling waar werkgevers onvoldoende gebruik van maken en zodoende geld mis lopen, is de overgangsregeling voor werknemers van 56 jaar en ouder. Voor iemand die 56 jaar of ouder is en voorafgaand aan het dienstverband een WW-uitkering heeft gehad, kan een werkgever een premiekorting toepassen van maximaal 7.000 euro voor een werkweek van 36 uur. Als de werknemer minder dan 36 uur per week werkt, dan dient de korting evenredig verminderd te worden. De werkgever moet wel in het bezit zijn van een doelgroepverklaring en deze ook verwerkt hebben.

De overgangsregeling gold overigens tot 1 januari van dit jaar voor werknemers van 50 jaar en ouder, maar die leeftijdsgrens is dus onlangs opgeschroefd naar 56 jaar. Voor werknemers die in dienst zijn gekomen voor 1 januari 2015 en op dat moment 50 jaar of ouder waren, kan nog wel gebruik worden gemaakt van de regeling.

Handige rekentool
Aon ontwikkelde een rekentool waarmee werkgevers snel kunnen berekenen hoeveel zij gemiddeld kunnen besparen als zij optimaal gebruik maken van alle sociale regelingen. Organisaties moeten hierbij ook rekening houden met de salarisadministratie van de laatste jaren, want werkgevers kunnen tot 5 jaar terug correcties uitvoeren op hun administratie.

Leave a Comment