Vergeet de rompslomp bij het ondertekenen van documenten

Vergeet de rompslomp bij het ondertekenen van documenten

06 december 2018

Het ondertekenen van documenten vaak een omslachtig proces? Nou en of! In heel wat gevallen gaat het ondertekenen van een document nog met pen en papier. Kijk bijvoorbeeld eens naar het ondertekenen van een arbeidsovereenkomst. De overeenkomst wordt geprint, ondertekend, gestuurd of gegeven aan de medewerker, vervolgens ondertekent de medewerker de overeenkomst en geeft het weer terug aan de werkgever. Allereerst natuurlijk zonde van de stapels papier die uitgeprint moeten worden, aangezien overeenkomsten vaak in twee- of drievoud worden ondertekend. Als de overeenkomsten dan ook nog via de post verstuurd worden, dan heb je ook te maken met de kosten voor enveloppen en postzegels. En vergeet niet dat alle tijd die je erin steekt misschien nog wel de grootste kostenpost is in dit proces. Heb jij daar ook genoeg van? Het kan veel efficiënter!

Het ondertekenen van een document hoeft niet lang te duren

Zeg vaarwel tegen al die onnodige acties! Het is veel eenvoudiger om het proces van ondertekenen volledig digitaal te realiseren. Zo kun je documenten digitaal (laten) ondertekenen én de ondertekende documenten ook direct op een veilige plaats opslaan, waar de juiste mensen altijd en overal bij kunnen. Handig, want dan kun je de documenten ook nooit kwijtraken of ergens laten slingeren. Om dit proces te realiseren en hiermee veel werk uit handen te nemen, wordt het digitaal ondertekenen van documenten geïntegreerd in Loket.nl.

Hoe ziet het totale proces er in Loket.nl uit?

Je genereert bijvoorbeeld een arbeidscontract in Loket.nl, ondertekent het digitaal en biedt het vervolgens ook digitaal ter ondertekening aan de medewerker aan. De medewerker krijgt een ondertekenverzoek voor het arbeidscontract en kan direct vanuit het verzoek het contract bekijken én digitaal ondertekenen. Dit kan zowel op de mobiele telefoon, tablet als op de computer. Zodra de medewerker vanuit het ondertekenverzoek zijn handtekening heeft gezet, wordt het contract direct opgeslagen in het werknemerdossier in Loket.nl. Wil de medewerker het arbeidscontract later nog eens bekijken? Dan kan hij door in te loggen in het Werknemerloket altijd en overal het getekende contract raadplegen.

Privacy van persoonsgegevens

Met deze handige integratie in Loket.nl bespaar je niet alleen tijd en geld, maar loop je ook geen enkel risico als het gaat om de privacy van persoonsgegevens. Door het veilige digitale proces komen documenten nergens anders dan daar waar ze moeten zijn.

Loket.nl nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen over de applicatie en salaris en HR gerelateerde onderwerpen.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!