Stel je voor: iedere periode als je de salarissen gaat verwerken, moet je alle stappen handmatig uitvoeren. Complex en tijdrovend. Daarom hebben we bij Loket.nl jaren geleden de mogelijkheid ingebouwd om salarissen automatisch te verwerken. Deze functionaliteit wordt veel gebruikt en gewaardeerd door onze gebruikers. Om het proces van automatisch verwerken verder te verbeteren, hebben we onlangs een update uitgevoerd. In dit artikel delen we graag de details van de update met je.

Wat is automatisch verwerken?

Met Loket.nl kun je de salarisverwerking volledig automatisch laten uitvoeren op de door jou vooraf ingestelde datum. Dat geldt ook voor de loonaangifte en pensioenaangifte. Automatisch verwerken biedt een slimme en efficiënte manier om repetitieve en tijdrovende administratieve taken te automatiseren.

Waarom een update?

De automatische verloning wordt voor  een grote groep werkgevers tegelijk gedraaid. Tijdens het automatisch verwerken worden verschillende taken na elkaar uitgevoerd, zoals starten, goedkeuren en de loon- en pensioenaangifte. Deze acties worden op vaste tijdstippen uitgevoerd. En aangezien er veel gebruikgemaakt wordt van automatisch verwerken, kan het zijn dat het op drukke momenten wat langer duurt eer een bepaalde actie afgerond is. Door die vertraging kan het soms voorkomen dat Loket.nl al doorgaat naar de volgende taak, zonder dat vorige taak volledig is afgerond. Uiteindelijk zorgt dit ervoor dat die taak, die nog niet volledig is afgerond, alsnog opnieuw uitgevoerd moet worden op die dag. Zonde, want daar gaat de tijdwinst. En dat niet alleen, onze gebruikers moeten erop kunnen vertrouwen dat de acties, te allen tijde, goed en volledig uitgevoerd worden. Tijd voor een verbeterslag, vonden wij. 

Verbeterde efficiëntie

De afgelopen periode hebben we hard gewerkt aan een oplossing. Met de nieuwe update worden taken nu afzonderlijk gestart en is een werkgever niet meer afhankelijk van de collectieve taak. Simpel gezegd: taken worden met deze nieuwe update efficiënter afgehandeld. Eventuele problemen bij de ene werkgever, hebben geen invloed op de andere werkgever. Bovendien kunnen we nu ook nauwkeurig de oorzaak achterhalen van onvoltooide taken. Dit zorgt voor een betrouwbaardere verwerking en kortere verwerkingsduur.