HR functies

De veiligste plek voor documenten: het digitale personeelsdossier

Met een digitaal dossier bewaar je alles op één digitale plaats

Als werkgever ben jij verantwoordelijk voor het opbouwen en onderhouden van het personeelsdossier van werknemers. Het personeelsdossier bevat persoonsgegevens en de privacy hiervan is vanzelfsprekend van groot belang. Met een digitaal dossier in Loket.nl kun je er zeker van zijn dat je voldoet aan de laatste wet- en regelgeving en de beveiliging van documenten gewaarborgd is.

Personeelsdossiers digitaliseren

Vijf voordelen van het opbouwen van een digitaal dossier

 • bewaar en vernietigingstermijnen
  Bewaar- en vernietigingstermijnen

De slimme dossiers zijn uitgerust met bewaar- en vernietigingstermijnen. Zo heb jij daar zelf geen omkijken meer naar.

 • werknemers verantwoordelijk
  Personeelsdossier altijd inzichtelijk voor werknemers

Of het nu gaat om een arbeidsovereenkomst, diploma, werkgeversverklaring of een aanvraagformulier voor een opleiding: werknemers kunnen zelf altijd en overal hun documenten terugvinden in het digitaal personeelsdossier.

 • Personeelsdossiers volgens logische structuur
  Personeelsdossiers volgens logische structuur

Wil je een document bijwerken of toevoegen? Dat kan altijd! Met gemak breng je direct een logische structuur aan in je digitale personeelsdossiers, zodat jij en je werknemers documenten altijd snel terug kunnen vinden.

 • personeelsdossier
  Jij bepaalt wie wat kan zien in het personeelsdossier

Steeds meer gegevens worden vastgelegd. Van beoordelingen tot contracten en verzuimgegevens. Voor iedere werknemer bepaal jij welke documenten zichtbaar zijn van het digitaal personeelsdossier en welke niet.

 • digitaal ondertekenen
  Digitaal ondertekenen

Heb je bijvoorbeeld een arbeidscontract gegenereerd in Loket.nl? Dan kun je het contract ook direct digitaal laten ondertekenen én de ondertekende documenten ook meteen veilig in het digitaal personeelsdossier opslaan. Hiermee bespaar je veel tijd en geld.

Denise
Klantquote

“Wij houden, in verband met de privacywet, de complete personeelsdossiers bij in Loket.nl. We hebben niets meer op onze eigen pc staan. Ik upload alles gelijk in Loket.nl in het digitale dossier van de werknemer.”
– Denise Rustwat, HR-medewerker bij Jumbo supermarkt Jim Koster.

Brochure Loket.nl

Wil je meer weten over Loket.nl?
Download de brochure