Krijg inzicht in het talent en potentieel van jouw personeel met HR Manager van Blue Carpet!

Met HR Manager richten organisaties hun talent- en performance management in, op een manier dat het eigenaarschap voor ontwikkeling komt te liggen bij waar het hoort: de medewerker. Doordat de medewerker actief werkt aan zijn talentontwikkeling, krijgt de organisatie diepgaand inzicht in het aanwezige talent en potentieel. Met HR Manager reken je af met een aantal challenges: een basis HR systeem, papieren proces of Excel/Word, lage tevredenheid van medewerkers en gebrek aan inzicht.

Wat heeft HR Manager te bieden?

De oplossing HR Manager biedt een aantal grote voordelen voor het HR-proces. Voor 4 op de 5 medewerkers is het beoordelingsgesprek nog steeds het meest gevreesde moment van het jaar op de werkvloer. Met HR Manager wordt het geen halfjaarlijks of jaarlijks gesprek, maar een vorm van continue feedback door het hele jaar. HR Manager is in de markt gezet met het doel om de medewerker centraal te zetten in de eigen talent- en performance ontwikkeling.

  • Medewerkers centraal: Dat wil zeggen dat elke medewerker de regie krijgt over een eigen profiel.
  • Medewerkers dashboard: De medewerker kan zichzelf evalueren om vervolgens feedback te krijgen op deze evaluatie. Vervolgens zijn hier ontwikkeldoelen en ontwikkelafspraken aan te koppelen.
  • Tijdsbesparing: De HR-afdeling, maar vooral ook de managers, besparen veel tijd doordat de medewerker acties onderneemt en de HR-afdeling is in staat om eenvoudig alle evaluaties in een keer uit te sturen.
  • 360 graden feedback: Het is voor medewerkers eenvoudig om gebruik te maken van de 360 graden feedback. De feedback kan worden gevraagd aan iedereen met een e-mailadres. Of het nu een collega, vriend of familielid is, het is allemaal mogelijk met HR Manager.
  • Competentiemodel: HR Manager is gebaseerd op een competentiemodel, ontwikkeld door Blue Carpet in samenwerking met de Universiteit van Tilburg. Elk profiel wordt gekoppeld aan een functieprofiel, die aan de hand van het competentiemodel wordt samengesteld.
  • HR analytics: Omdat alle profielen uit eenzelfde handboek zijn opgebouwd, is het eenvoudig om rijke data-analyses te maken over de gehele organisatie.

Door Loket.nl en Blue Carpet te koppelen houd je als ondernemer tijd over om te ondernemen en HR activiteiten daarbij gedegen in te richten. HR Manager is relatief makkelijk te implementeren en een simpel proces dat kan worden uitgebreid.

Hoe werkt de koppeling?

Het bijhouden en invoeren van dubbele gegevens is niet iets waar organisaties op zitten te wachten. En waarom zou je dat doen als het niet nodig is? De koppeling tussen Blue Carpet en Loket.nl zorgt ervoor dat het bijhouden en invoeren van dubbele gegevens verleden tijd is. Met de koppeling kun je:

  • medewerkergegevens vanuit Loket.nl overzetten en dagelijks synchroniseren;
  • evaluatieformulieren vanuit HR Manager in Loket.nl zetten (met behulp van Qwoater);
  • rijke HR Analytics binnen HR Manager.

Kijk op de website van HR Manager voor nog meer informatie.

Loket brochure downloaden icoon

Meer weten?