HR van de toekomst

In samenwerking met Ronnie Overgoor (7DTV) hebben we bij Loket.nl een serie podcasts gemaakt over de toekomst van HR. Ronnie gaat in gesprek met experts over strategie, technologie en alle andere aspecten op het gebied van HR. We zitten inmiddels in seizoen twee en updaten deze pagina regelmatig met nieuwe podcasts.

HR van de toekomst
HR & Salarisadministratie podcast

Waarom je deze video en podcast niet wil missen

Ontdek alle afleveringen

Laurens Simonse 7DTV
#S3E3

Laurens Simonse (Team Rockstars IT) over hoe hij het geluk van zijn medewerkers voorop zet

In deze podcast gaat Ronnie Overgoor in gesprek met Laurens Simonse, CEO van Team Rockstars IT. Ze spreken over hoe je het geluk van medewerkers voorop zet en hoe effectief dit is in de huidige krappe arbeidsmarkt. Laurens benadrukt het belang van transparantie en betrokkenheid, en Team Rockstars IT biedt uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en coaching. Hun unieke benadering heeft geleid tot een hoge retentie en tevredenheid onder medewerkers.

Lotte Welten 7DTV
#S3E2

Lotte Welten (The Selection Lab) over solliciteren met AI CHATBOT die alle talen spreekt

In deze podcast gaat Ronnie Overgoor in gesprek met Lotte Welten, CEO van The Selection Lab. Ze spreken over hoe AI en technologie helpen bij het werven van talent door objectieve assessments en chatbots die in meerdere talen spreken. De software verbetert de selectie en retentie van personeel door objectieve evaluaties en voortdurende monitoring van prestaties. Lotte benadrukt dat deze technologieën niet bedoeld zijn om menselijke interactie te vervangen, maar om het selectieproces efficiënter en objectiever te maken.

Willemijn Boskma 7DTV
#S3E1

Willemijn Boskma (hberg) over de toekomst van HR en de veranderende arbeidsmarkt

In deze podcast gaat Ronnie Overgoor in gesprek met Willemijn Boskma, HR expert en Group People Director bij hberg, een consultancybedrijf. Ze bespreken de noodzaak voor HR-afdelingen om zich aan te passen en meer wendbaar te organiseren, met het oog op de snel veranderende arbeidsmarkt. Willemijn benadrukt het belang van lokaal georganiseerde HR-teams die dicht bij de medewerkers staan, terwijl ze ook een gedeelde identiteit en cultuur binnen de organisatie bevorderen.

Marc van Gaal over AI
#S2E4

Marc van Gaal (Loket.nl) over de toekomst en kansen van AI

In deze podcast gaat Ronnie Overgoor in gesprek met Marc van Gaal, directeur van Loket.nl, over de toekomst van AI in de salaris- en personeelsadministratie binnen organisaties. Ze bespreken hoe AI wordt gezien als een revolutionaire verandering die efficiëntie verbetert door routinematige taken te automatiseren en aanzienlijke tijd- en kostenbesparingen mogelijk maakt. Daarnaast wordt het belang van kennisbeheer, AI-training, feedbackloops voor verbetering, en risicobeheer benadrukt om AI effectief te implementeren. 

Daan Dohmen
#S2E3

Daan Dohmen (Luscii) over de toepassing van de werkprincipes van de Special Forces op het bedrijfsleven

In deze podcast gaat Ronnie Overgoor in gesprek met Daan Dohmen, oprichter van Luscii. Ze bespreken de toepassing van de werkprincipes van de Special Forces op het bedrijfsleven, met de nadruk op HR-praktijken. Daan deelt inzichten over het creëren van een bedrijf met kleine, effectieve teams en het elimineren van leidinggevende rollen. Het wervingsproces wordt getransformeerd om prioriteit te geven aan waarden en cultuuraanpassing boven traditionele kwalificaties. 

Leonie Kranenberg Adwise
#S2E1

Leonie Kranenberg (Adwise) over het succes van Adwise en de toekomst van HR

In deze podcast gaat Ronnie Overgoor in gesprek met Leonie Kranenberg, Director People & Culture bij Adwise, over de toekomst van HR. Adwise is een digitaal bureau met meer dan 130 medewerkers en ze geven prioriteit aan investeren in hun personeel en hun groei. Medewerkers zijn namelijk de drijvende kracht achter het succes van de organisatie. Leonie vertelt over de toekomst van HR en hoe Adwise inspeelt op nieuwe trends en ontwikkelingen. Adwise gelooft in het investeren in mensen en het creëren van een gastvrije en koesterende cultuur.

Rik Dekkers
#S2E2

Rik Dekkers (Persaldi) over vernieuwing in de wereld van HR en salaris

In deze podcast gaat Ronnie Overgoor in gesprek met Rik Dekkers, eigenaar van Persaldi. Rik is voormalig salarisprofessional bij een top accountantskantoor, werd ondernemer en startte zijn eigen praktijk Persaldi. Met een nieuwe aanpak van salaris- en personeelsadministratie. Nadat hij in september 2020 zijn baan had opgezegd, kreeg hij te maken met uitdagingen en had hij aanvankelijk weinig klanten. Gaandeweg bouwde hij echter een team van vijf medewerkers op en breidde hij zijn dienstverlening uit met HR-consultancy.

Niels Terpstra BDO
#S1E1

Niels Terpstra (BDO) over HR strategie, schaarste en rol technologie

In deze podcast gaat Ronnie Overgoor in gesprek met Niels Terpstra, partner bij BDO. Niels vertelt o.a.: “Wij zetten in op talent. We laten vooral medewerkers heel erg vertellen en doen waar ze goed in zijn. Dus maak van die 8 een 10 in plaats van die 4 een 6. Tuurlijk heb je allemaal wel eens een vervelend klusje om te doen, maar we proberen daar eigenlijk zo min mogelijk van te laten doen en vooral de dingen te doen waar je goed in bent.” Wil je heel de video bekijken? Of liever de podcast ervan beluisteren? Klik op een button hieronder. 

Bram Krijnen Crowe
#S1E2

Bram Krijnen (Crowe) over basketball, HR strategie en talent ontwikkeling

In deze podcast gaat Ronnie Overgoor in gesprek met Bram Krijnen, partner bij Crowe Foederer. “Wij willen veel meer aan de ‘people kant’ bezig zijn. Van talenten binnenhalen tot talenten ontwikkelen. Daarvoor is het vaak wel nodig dat bedrijven die administratieve processen digitaliseren. Dat geeft gewoon simpelweg ruimte. Dat is stap 1 en dat is een noodzakelijke stap. Ik schrik wel eens van hoe ver men daarin is. Dat is dus niet ver.” Wil je heel de video bekijken of liever de podcast ervan beluisteren? Klik op een button hieronder.

Heleen Stoevelaar
#S1E3

Heleen Stoevelaar (The Referral Company) over trends in HRM

In deze podcast gaat Ronnie Overgoor in gesprek met Heleen Stoevelaar (Owner The Referral Company). “Als je naar de allergrootste uitdaging kijkt, dan zal dat het binden zijn van je medewerkers. Zeker de jongeren die snel verleidt worden om ergens heen te gaan. Bij die moet je zorgen dat je die vasthoudt. Ik noem het ook altijd wel het fundament. Het fundament van je organisatie is goed werkgeverschap. Dat is natuurlijk zo’n loze term, maar dat vul je in door niet alleen naar salaris te kijken. Het zit hem ook in een sterke cultuur hebben.”

Lara Herpers
#S1E4

Lara Herpers (Team 5pm) over flexibiliteit, verantwoordelijkheid en persoonlijkheid

In deze podcast gaat Ronnie Overgoor in gesprek met Lara Herpers (Director of People & Culture bij Team5pm). Het is mijn werk om goed naar het individu te kijken. Als we dan toch een trend zien, dan zie ik aan de ene kant flexibiliteit, de autonomie, verantwoordelijkheid, persoonlijke ontwikkeling, maar ergens ook we het samen doen. Mensen willen zich wel ergens aan verbinden. Ze willen ergens ook wel trots op zijn en ergens achter staan.  Dat herken ik heel erg binnen Team5PM.”

francois van langevelde podcast
#S1E5

François van Langevelde (Brouwers Accountants) over het échte gesprek

In deze podcast gaat Ronnie Overgoor in gesprek met François van Langevelde. François is directeur HRM bij Brouwers Accountants en weet dat voldoende aandacht voor HR-thema’s heel bealngrijk is. Ronnie en François hebben het onder andere over het belang van goede communicatie met je medewerkers. “Vroeger hadden we één keer per jaar een functioneringsgesprek en één keer per jaar een beoordelingsgesprek. Dat doen we niet meer, je moet continu praten. Wees oprecht geïnteresseerd,  er zullen bewonderingswaardige dingen terugkomen.”

Hans Scheffer podcast
#S1E6

Hans Scheffer (Helloprint) over het belang van cultuur in de toekomst van HR

In deze podcast gaat Ronnie Overgoor in gesprek met Hans Scheffer van Helloprint. Hans vertelt over het belang van cultuur, wanneer we kijken naar de toekomst van HR vanuit zijn eigen ervaring. “Ik denk dat er inmiddels een soort idee van een verworven recht is ontstaan, dat je mag maar mag werken op de manier die jij wil. In mijn optiek moet dat altijd een kwestie van dialoog zijn en het managen van wederzijdse verwachtingen. Als je dat niet doet, wordt het een zeer eenzijdig verhaal, of het nu van de kant van de werkgever of medewerker is.”

Ronnie Overgoor

Over Ronnie

Ronnie is de initiatiefnemer van het YouTube kanaal 7DTV waarop hij in gesprek gaat met ondernemers. Daarnaast is hij een van de meest gevraagde dagvoorzitters en presentator voor zakelijke events.

Meer informatie vind je op hier

De interviews liever lezen in een magazine?