HR van de toekomst

In samenwerking met Ronnie Overgoor (7DTV) hebben we bij Loket.nl een serie gesprekken gemaakt over de toekomst van HR. Ronnie gaat in gesprek met experts over strategie, technologie en alle andere aspecten op het gebied van HR. We zitten inmiddels in seizoen twee en updaten deze pagina regelmatig met nieuwe gesprekken.

HR van de toekomst
HR & Salarisadministratie podcast

Waarom je deze video en podcast niet wil missen

Ontdek alle afleveringen

Leonie Kranenberg Adwise
#7

Leonie Kranenberg over het geheim achter het succes van Adwise en de toekomst van HR

In deze video gaat Ronnie Overgoor in gesprek met Leonie Kranenberg, Director People & Culture bij digitaal bureau Adwise. Hoewel er bij Adwise meer dan 130 mensen werken, begint het steeds meer op een ‘familiebedrijf’ te lijken vanwege de hechte gemeenschap. Leonie benadrukt in het gesprek het belang van investeren in de groei van medewerkers. Dat medewerkers zichzelf kunnen zijn is erg belangrijk volgens Leonie. Bij Adwise geloven ze dan ook in het investeren in mensen en het creëren van een gastvrije en koesterende cultuur.

Niels Terpstra BDO
#1

Niels Terpstra (BDO) over HR strategie, schaarste en rol technologie

In deze video gaat Ronnie Overgoor in gesprek met Niels Terpstra, partner bij BDO. Niels vertelt o.a.: “Wij zetten in op talent. We laten vooral medewerkers heel erg vertellen en doen waar ze goed in zijn. Dus maak van die 8 een 10 in plaats van die 4 een 6. Tuurlijk heb je allemaal wel eens een vervelend klusje om te doen, maar we proberen daar eigenlijk zo min mogelijk van te laten doen en vooral de dingen te doen waar je goed in bent.” Wil je heel de video bekijken? Of liever de podcast ervan beluisteren? Klik op een button hieronder. 

Bram Krijnen Crowe
#2

Bram Krijnen (Crowe) over basketball, HR strategie en talent ontwikkeling

In deze video gaat Ronnie Overgoor in gesprek met Bram Krijnen, partner bij Crowe Foederer. “Wij willen veel meer aan de ‘people kant’ bezig zijn. Van talenten binnenhalen tot talenten ontwikkelen. Daarvoor is het vaak wel nodig dat bedrijven die administratieve processen digitaliseren. Dat geeft gewoon simpelweg ruimte. Dat is stap 1 en dat is een noodzakelijke stap. Ik schrik wel eens van hoe ver men daarin is. Dat is dus niet ver.” Wil je heel de video bekijken of liever de podcast ervan beluisteren? Klik op een button hieronder.

Heleen Stoevelaar
#3

Heleen Stoevelaar (The Referral Company) over trends in HRM

In deze video gaat Ronnie Overgoor in gesprek met Heleen Stoevelaar (Owner The Referral Company). “Als je naar de allergrootste uitdaging kijkt, dan zal dat het binden zijn van je medewerkers. Zeker de jongeren die snel verleidt worden om ergens heen te gaan. Bij die moet je zorgen dat je die vasthoudt. Ik noem het ook altijd wel het fundament. Het fundament van je organisatie is goed werkgeverschap. Dat is natuurlijk zo’n loze term, maar dat vul je in door niet alleen naar salaris te kijken. Het zit hem ook in een sterke cultuur hebben.”

Lara Herpers
#4

Lara Herpers (Team 5pm) over flexibiliteit, verantwoordelijkheid en persoonlijkheid

In deze video gaat Ronnie Overgoor in gesprek met Lara Herpers (Director of People & Culture bij Team5pm). Het is mijn werk om goed naar het individu te kijken. Als we dan toch een trend zien, dan zie ik aan de ene kant flexibiliteit, de autonomie, verantwoordelijkheid, persoonlijke ontwikkeling, maar ergens ook we het samen doen. Mensen willen zich wel ergens aan verbinden. Ze willen ergens ook wel trots op zijn en ergens achter staan.  Dat herken ik heel erg binnen Team5PM.”

francois van langevelde podcast
#5

François van Langevelde (Brouwers Accountants) over het échte gesprek

In deze video gaat Ronnie Overgoor in gesprek met François van Langevelde. François is directeur HRM bij Brouwers Accountants en weet dat voldoende aandacht voor HR-thema’s heel belangrijk is. Ronnie en François hebben het onder andere over het belang van goede communicatie met je medewerkers. ”Vroeger hadden we één keer per jaar een functioneringsgesprek en één keer per jaar een beoordelingsgesprek. Dat doen we niet meer, je moet continu praten. Wees oprecht geïnteresseerd, er zullen bewonderingswaardige dingen terugkomen.”

Hans Scheffer podcast
#6

Hans Scheffer (Helloprint) over het belang van cultuur in de toekomst van HR

In deze video gaat Ronnie Overgoor in gesprek met Hans Scheffer van Helloprint. Hans vertelt over het belang van cultuur, wanneer we kijken naar de toekomst van HR vanuit zijn eigen ervaring. “Ik denk dat er inmiddels een soort idee van een verworven recht is ontstaan, dat je mag maar mag werken op de manier die jij wil. In mijn optiek moet dat altijd een kwestie van dialoog zijn en het managen van wederzijdse verwachtingen. Als je dat niet doet, wordt het een zeer eenzijdig verhaal, of het nu van de kant van de werkgever of medewerker is.”

Ronnie Overgoor

Over Ronnie

Ronnie is de initiatiefnemer van het YouTube kanaal 7DTV waarop hij in gesprek gaat met ondernemers. Daarnaast is hij een van de meest gevraagde dagvoorzitters en presentator voor zakelijke events.

Meer informatie vind je op hier

Altijd op de hoogte blijven van nieuwe afleveringen?