Hoe zorg je ervoor dat de bezetting op alle afdelingen het hele jaar voldoende is? En dat de continuïteit van je organisatie gewaarborgd wordt? Belangrijke vragen als een organisatie op volle kracht wil draaien. De kans is groot dat vragen als deze een ondernemer extra bezighouden tijdens piekmomenten. Het inzetten van flexibele krachten kan een goede oplossing zijn. Betekent het inzetten van deze flexibele krachten ook veel extra werk voor de salaris en HR afdeling? Gelukkig niet! Met de interessante nieuwe service Maqqie is een samenwerking met een flexibele kracht binnen enkele minuten te organiseren. Geheel conform alle spelregels (wet, cao en inlenersbeloning) en tegen een interessant tarief.

Maqqie heeft het traditionele uitzendbureau volledig geautomatiseerd en dit hele proces in één handige app gestopt. Deze tool wordt gratis beschikbaar gesteld aan de eindgebruikers: bedrijven en medewerkers. Commercieel directeur Martijn den Besten legt uit: “Medewerkers kunnen een profiel maken en zich inschrijven bij Maqqie. Door dit profiel te verrijken met je opleidingen, werkervaring en je skills ben je goed vindbaar voor bedrijven. Ze zijn niet meer afhankelijk van de intercedent die, vaak gedreven door commerciële prikkels, niet altijd het belang van de medewerker voorop heeft staan. Ook bedrijven kunnen zich heel gemakkelijk inschrijven en zelf simpel vacatures plaatsen. Daarna hebben zij toegang tot een uitgebreide cv database met interessante kandidaten waarbij zij zelf eenvoudig de juiste match kunnen maken. De vacatures worden ook geplaatst op de zeer bekende platforms (o.a. Indeed en Jobbird) zodat de kans op de juiste match zeer groot wordt. Als je niet zelf wil zoeken, biedt de Maqqie app hulp en zorgt voor de juiste match door middel van een intelligente zoekmachine. Het unieke is dat je na het vinden van de juiste kandidaat direct door kunt schakelen. De app stelt je in staat om met een paar simpele stappen altijd het juiste contract te genereren. De gemaakte afspraken (minimaal conform CAO en inlenersbeloning) kan je direct op je smartphone of computer ondertekenen. Heel eenvoudig en zo kan de medewerker direct aan de slag! Na het werk vult de medewerker zijn uren in en deze komen ter accordering bij het bedrijf. Eens per week genereert de Maqqie app automatisch de loonstroken en facturen, daarna wordt er uitbetaald en geïncasseerd.”

Gratis deelnemen

Het gebruik van de app door bedrijven en medewerkers is volledig gratis. Alleen wanneer er een samenwerking tot stand komt via de app wordt er 7% administratiekosten ingehouden. Dit wordt mogelijk gemaakt door 100% automatisering. Maqqie heeft geen dure gebouwen, intercedenten of recruitment specialisten. Die besparing wordt teruggegeven aan de eindgebruiker, bedrijven en medewerkers.

Waarom het MKB veel baat kan hebben bij Maqqie

Oprichter en accountant Pieter Jacob Leenman ziet dat het MKB veel baat kan hebben bij Maqqie. “De markt is krap maar dat betekent niet dat er exorbitant veel betaald hoeft te worden voor flexkrachten of werving & selectie. Als de risico’s of de kosten te groot zijn om iemand direct in loondienst te nemen, adviseert de boekhouder of accountant veelal om naar het uitzendbureau te gaan. Maqqie is voor die categorie klanten een uitstekend alternatief. Je kunt samen met de klant het flexcontract opmaken en zo een flinke besparing realiseren. Ook voor bedrijven met een flinke flexschil liggen er kansen. Doordat de factor bij Maqqie erg laag is, kan dit een flinke besparing opleveren op de personeelskosten. Omdat wij geen boeteclausules, minimale uren of wervingsfees hebben voor de flexcontracten, is Maqqie het eerste platform waar samenwerken eerlijk, goedkoop en makkelijk is.”

Kosten stijgen fors bij Payrolling door WAB

Tot slot wijst Pieter Jacob Leenman nog op de kansen voor bedrijven die het juridisch werkgeverschap nu bij payroll bedrijven neerleggen. “Dat wordt vanaf 1 januari 2020 fors duurder en contracten veel minder flexibel. Oorzaak is de WAB: payroll ondernemingen mogen na 1 januari 2020 de uitzend cao niet meer toepassen als zij geen allocatiefunctie vervullen (matchen van vraag en aanbod). De 5½ jaar flexibiliteit is daarmee voorbij. Als klap op de vuurpijl gaat de kostprijs fors omhoog door onder andere het afschaffen van de sectorverloning en extra arbeidsvoorwaarden. Wanneer je ook na 1 januari 2020 wilt blijven profiteren van 5½ jaar flexibiliteit tegen super scherpe tarieven is dit mogelijk via de Maqqie app.”

Kortom, Maqqie is een absolute innovatie op het gebied van flexibel samenwerken. Wil je meer weten over Maqqie of heb je vragen? Stuur dan een mail naar pjleenman@maqqie.nl of neem telefonisch contact op via +31 (0)10 3075 234.