Jouw oude software is noggeld waard.

Jouw oude software is nog geld waard.

Personeelsbeleid

Gerelateerde artikelen
Deel via
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Kennisbank > HR > Personeelsbeleid

Het personeelsbeleid is een belangrijk onderdeel van het organisatiebeleid. Zo’n beleid is er vaak in grotere organisaties en heeft direct betrekking op het personeel. Denk bijvoorbeeld aan ontwikkelmogelijkheden voor je medewerkers. Een goed personeelsbeleid heeft een positieve invloed op de medewerkers en dit werkt uiteindelijk weer positief door in je organisatie.

Tevreden en gemotiveerde medewerkers met een personeelsbeleid

Een van de grootste voordelen aan het voeren van een goed personeelsbeleid, is dat je op deze manier jouw medewerkers tevreden en gemotiveerd houdt. In een goed personeelsbeleid geef je duidelijkheid over onder andere functieprofielen, beoordelingscriteria en contracten waardoor iedereen weet wat er van hem of haar verwacht wordt. Dit speelt niet alleen een rol bij het behouden van medewerkers, maar ook bij het aantrekken van nieuw personeel. 

Een overzichtelijk personeelsbeleid motiveert personeel ook om hun best te doen en zich in te zetten voor de organisatie. In een personeelsbeleid maak je namelijk duidelijk wat de focuspunten zijn, waardoor het voor een medewerker makkelijker is zich hiermee te identificeren.

Het creëren van overzicht

Door zoveel mogelijk te laten verlopen volgens vaste structuren, weten niet alleen je medewerkers waar ze aan toe zijn maar ervaar je zelf ook veel rust. Je creëert hiermee voor alle partijen overzicht. Door een duidelijk personeelsbeleid te voeren, kun je dus veel zorgen voorkomen. Veel zaken zijn al ver van tevoren in te plannen, zoals de jaarlijkse beoordelingsgesprekken en functioneringsgesprekken. Creëer een duidelijk overzicht van wat er moet gebeuren en wanneer en voer dit structureel uit voor het beste resultaat. Vind je het lastig zulke dingen te onthouden? In Loket.nl kun je hier heel gemakkelijk signalen voor instellen. 

personeelsbeleid

Waardering uitdragen naar medewerkers

Doordat je meer overzicht en rust ervaart met een goed en helder personeelsbeleid wordt het stukken eenvoudiger om te gaan sturen op resultaten. Brandjes blussen is niet nodig, waardoor er tijd over blijft voor positieve zaken. Deze rust werkt ook door op je personeel en medewerkers zullen waardering sneller voelen. Door een goed personeelsbeleid zal de medewerker voelen dat hij of zij van belang is voor de organisatie.

Voldoen aan wet- en regelgeving 

Er bestaan vele regels en wetten rondom personeel in dienst nemen, hebben en houden. Door de processen in je bedrijf goed in kaart te brengen en deze inzichtelijk te maken in het personeelsbeleid, en natuurlijk je salarisadministratie op orde te hebben voorkom je overtredingen van wet- en regelgeving. 

Groei door de inzet van een strategisch personeelsbeleid 

Alle eerdergenoemde punten stellen je in staat je bedrijf te laten groeien. Overzicht, gemotiveerde medewerkers en sturen op resultaten vormen namelijk een solide basis voor structurele groei van jouw business. Kan jouw personeel blijven groeien? Dan kan jouw bedrijf hoogstwaarschijnlijk ook steeds verder opschalen.

Dit vind je misschien ook interessant

Salarisadministratie - Brochure Loket.nl accountantskantoren

Meer weten over Loket.nl?

Download de brochure

Aanmelden nieuwsbrief

  • Hidden

Download brochure

logo inruilweken

Wat als overstappen naar nieuwe salarissoftware niet ingewikkeld is?

inruilweken demo
pop-up whitepaper bewaren medewerkersgegevens nw

Ontdek de regels en richtlijnen over het bewaren van medewerker-gegevens

Bij het in dienst nemen en hebben van medewerkers komen een hoop persoonsgegevens kijken. Digitale dossiers zijn een geschikte manier om documenten met persoonsgegevens veilig te bewaren. Maar hoe lang mag je persoonsgegevens eigenlijk bewaren?

pop-up whitepaper verlof regelen organisatie nw

Wil jij zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan de verlofadministratie van je organisatie?

Ontdek in onze whitepaper hoe jij verlof zo eenvoudig en efficiënt mogelijk inricht.

Download brochure

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.