Thuiswerkvergoeding betalen aan medewerkers?

Actueel

Gerelateerde artikelen
Deel via
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Kennisbank > Actueel > Thuiswerkvergoeding betalen aan medewerkers?

Na een moeizame start lijkt thuiswerken nu helemaal in de lift te zitten en daarbij hoort ook steeds vaker een thuiswerkvergoeding. In eerste instantie werd het idee toch op enige argwaan onthaald, zowel door werkgevers als door medewerkers. Zou je als werkgever wel kunnen rekenen op eenzelfde motivatie en productiviteit van jouw medewerkers als bij het werken op kantoor waar toch meer sociale controle heerst? Zou je als medewerker de werkplaats en de collega’s om je heen niet te hard gaan missen? Beide partijen hadden zo hun eigen redenen om enigszins sceptisch tegenover het idee van thuiswerken te staan. Toch wordt het, natuurlijk door omstandigheden, steeds meer de norm. Door de coronacrisis werd thuiswerken ineens een must, en moest de sprong wel gewaagd worden. Een sprong die uiteindelijk bijzonder goed onthaald werd en die deuren opende naar de toekomst van het thuiswerken. Door het groeiend aantal thuiswerkers wordt dan ook steeds meer de vraag gesteld naar de mogelijkheid van een thuiswerkvergoeding. Daar gaan we in dit artikel op in.

Wat wordt er verstaan onder een thuiswerkvergoeding?

Medewerkers die thuiswerken, zien bepaalde kosten de hoogte ingaan. Denk maar aan kosten voor verwarming en elektriciteit, waterverbruik en dergelijke. Logisch ook, omdat ze zoveel meer tijd thuis doorbrengen in plaats van op kantoor. Als jij als werkgever hierin een tegemoetkoming wil doen, is dit een thuiswerkvergoeding, een vergoeding ter compensatie van de werk gerelateerde kosten voor de medewerker. Aan de andere kant komt dan automatisch de vraag of jij als werkgever een herziening van de verplaatsingskosten kan vragen. Jouw medewerkers hebben namelijk aanzienlijk minder vervoerskosten omdat ze thuiswerken. Goede afspraken maken is hierin de weg naar succes. Maak het onderwerp bespreekbaar en hoor je medewerkers.

Hoewel de thuiswerkvergoeding momenteel geen wettelijke verplichting is voor de werkgever, zien we toch steeds vaker gebeuren dat werkgevers hun medewerkers willen compenseren voor de extra kosten die ze thuis, onder werktijd, maken.

thuiswerkvergoeding

Thuiswerkvergoeding: hoe pak je dat aan?

Een thuiswerkvergoeding toekennen aan jouw medewerkers klinkt eenvoudig, maar is het dat ook in de praktijk wel echt? Uiteraard moeten hiervoor de wettelijke en fiscale regels gevolgd worden, net als bij het betalen van lonen en andere vergoedingen. Zoals gezegd is een thuiswerkvergoeding toekennen een mogelijkheid die je hebt, geen verplichting.

Goed om te weten is dat medewerkers gemiddeld genomen €40,- extra kosten per maand maken wanneer zij volledig thuiswerken. Dat komt neer op zo’n €2,- per dag. Binnen de WKR (Werkkostenregeling) heb je als werkgever een vrije ruimte om tot een bepaald bedrag aan vergoedingen onbelast uit te keren. Hieronder valt ook de thuiswerkvergoeding. Let er hierbij wel op dat er plafonds aan dit bedrag zitten.

Geven en nemen met de thuiswerkvergoeding

Thuiswerken vraagt van zowel werkgevers als medewerkers inspanningen en toegevingen. Als jouw medewerkers bereid zijn hun privé woning op bepaalde tijdstippen te gebruiken als kantoor, lijkt het dan ook logisch dat jij daar als werkgever iets tegenover zet in de vorm van een thuiswerkvergoeding. Ga zeker de dialoog aan met jouw medewerkers om zo tot een voor beide partijen aanvaardbaar compromis te komen. Vergeet niet, een tevreden medewerker is productiever, meer gemotiveerd en sneller bereid om een extra inspanning te leveren waar nodig. Een thuiswerkvergoeding hoeft dus niet alleen iets te kosten, maar kan ook zeker iets opleveren.

Thuiswerken lijkt een vast gegeven in het (kantoor)leven te worden, dus als werkgever kun je hier maar beter goed op voorbereid zijn. Zo voorkom je dat je vragen van je medewerkers niet kunt beantwoorden en regel je het goed!

Dit vind je misschien ook interessant

Salarisadministratie - Brochure Loket.nl accountantskantoren

Meer weten over Loket.nl?

Download de brochure

Aanmelden nieuwsbrief

  • Hidden

Download brochure

pop-up whitepaper bewaren medewerkersgegevens nw

Ontdek de regels en richtlijnen over het bewaren van medewerker-gegevens

Bij het in dienst nemen en hebben van medewerkers komen een hoop persoonsgegevens kijken. Digitale dossiers zijn een geschikte manier om documenten met persoonsgegevens veilig te bewaren. Maar hoe lang mag je persoonsgegevens eigenlijk bewaren?

pop-up whitepaper verlof regelen organisatie nw

Wil jij zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan de verlofadministratie van je organisatie?

Ontdek in onze whitepaper hoe jij verlof zo eenvoudig en efficiënt mogelijk inricht.