Verlofregistratie

Verlof

Gerelateerde artikelen
Deel via
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Kennisbank > Verlof > Verlofregistratie

Verlofregistratie eenvoudig en inzichtelijk maken 

Maakt jouw onderneming al gebruik van handige software voor uren- en verlofregistratie of doe je dit nog handmatig? Veel grote ondernemingen hebben dit proces al volledig gedigitaliseerd en goed op orde, terwijl dit voor kleinere ondernemingen nog vaak een issue is. Zij kiezen vaak nog voor methodes die makkelijk lijken, maar eigenlijk inefficiënt werken. Van losse mailtjes of zelfs briefjes tot Excel bestanden of verlofkaarten: het werkt, maar het is zeker niet de gemakkelijkste manier. Tegenwoordig zijn er vele handigere manieren om het verlof in jouw bedrijf te digitaliseren.

Verlofregistratie

Excel gebruiken voor de verlofregistratie

Zoals hierboven al genoemd is Excel een veelgebruikt middel voor het bijhouden van verlofdagen. Het nadeel van deze methode is dat er veel tijd in gaat zitten en het veel discipline vereist. Deze manier van verlofregistratie is daarnaast foutgevoelig. Het overzicht moet altijd up-to-date en overzichtelijk zijn en zowel medewerkers als leidinggevenden willen hier inzicht in hebben. Een fout is in zo’n bestand snel gemaakt en achterhaal dan maar is waar het fout is gegaan en wie daarvoor verantwoordelijk is.

Voordelen van verlofregistratie software 

Online registreren van verlof heeft diverse voordelen. Zo is het in Loket.nl inzichtelijk en gebruiksvriendelijk voor zowel de werkgever als de medewerker. Ook is het efficiënt, omdat je als ondernemer niet langer veel tijd kwijt bent aan het bijhouden van de verlofregistratie. Ook zijn je medewerkers geen tijd meer kwijt aan het bijhouden van hun verlofuren waardoor er meer tijd is voor hun werkzaamheden. Deze automatisering is een groot voordeel van verlofregistratie software.

Een verlofaanvraag is snel gedaan via het Werknemerloket. Via de app dien je een verzoek tot verlof in. De leidinggevende wordt hiervan automatisch op de hoogte gebracht en beoordeelt de aanvraag. Is het verlof goedgekeurd? Dan wordt de medewerker hiervan op de hoogte gesteld en worden de vakantie-uren automatisch bijgewerkt. Met diverse koppelingen maakt Loket.nl het ook mogelijk om deze verlofuren direct inzichtelijk te maken in de personeelsplanning. Zo is verlofregistratie een fluitje van een cent.

Dit vind je misschien ook interessant

Salarisadministratie - Brochure Loket.nl accountantskantoren

Meer weten over Loket.nl?

Download de brochure

Aanmelden nieuwsbrief

  • Hidden

Download brochure

Ontdek alle soorten verlof in onze whitepaper

Bij het woord verlof denk je misschien al snel aan vakantie. Begrijpelijk! Toch zijn er nog heel wat andere soorten verlof. Denk maar eens aan zwangerschapsverlof, calamiteitenverlof en bijzonder verlof.

pop-up whitepaper alles weten verlofsoorten nw
pop-up whitepaper bewaren medewerkersgegevens nw

Ontdek de regels en richtlijnen over het bewaren van medewerker-gegevens

Bij het in dienst nemen en hebben van medewerkers komen een hoop persoonsgegevens kijken. Digitale dossiers zijn een geschikte manier om documenten met persoonsgegevens veilig te bewaren. Maar hoe lang mag je persoonsgegevens eigenlijk bewaren?

pop-up whitepaper verlof regelen organisatie nw

Wil jij zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan de verlofadministratie van je organisatie?

Ontdek in onze whitepaper hoe jij verlof zo eenvoudig en efficiënt mogelijk inricht.