Wat staat er op de jaaropgave?

Salarisadministratie

Gerelateerde artikelen
Deel via
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Kennisbank > Salarisadministratie > Wat staat er op de jaaropgave?

Als werkgever ben je verantwoordelijk voor het jaarlijks verstrekken van een jaaropgave, ook wel jaaropgaaf genoemd. Dit is een wettelijke verplichting waar je aan moet voldoen. Een jaaropgave is een overzicht van alle gegevens betreffende het loon van je medewerkers gedurende één kalenderjaar.

In dit artikel wordt onder meer nader ingegaan op de inhoud van de jaaropgave, het nut ervan en wat je kunt doen als een medewerker zijn jaaropgave kwijt is geraakt.

De belangrijkste gegevens op de jaaropgave

Door middel van een jaaropgave geef je de medewerker een overzicht van een aantal belangrijke loongegevens zoals:

  • Het kalenderjaar met betrekking tot de loongegevens
  • Het bruto bedrag dat verdiend is, ook wel het fiscaal loon genoemd
  • Betaalde premies, zoals volksverzekeringen, loonbelasting en loonheffing
  • De reeds betaalde belastingen
  • Vergoedingen die onbelast zijn, zoals reiskostenvergoeding
  • Bijdrage aan de inkomensafhankelijke Zorgverzekeringswet (Zvw) die ingehouden is
  • Verrekende arbeidskorting

Benieuwd naar alle begrippen op de jaaropgave? Hiervoor hebben wij een handige infographic gemaakt die je gratis kunt downloaden.

jaaropgave eenvoudig uitgelegd

Wanneer wordt de jaaropgave verstrekt?

Voor werkgevers bestaat de wettelijke verplichting om binnen een redelijke termijn de medewerkers in loondienst van hun jaaropgaven te voorzien. Meestal gebeurt dit in de maanden januari of februari van het jaar wat erop volgt. Dit vindt plaats aan het begin van het nieuwe jaar, omdat alle loongegevens van het jaar daarvoor dan pas verwerkt zullen zijn. Na het beëindigen van de arbeidsrelatie krijgt de medewerker ook vaak een jaaropgave.

Oplossing als een medewerker zijn jaaropgave is kwijtgeraakt

Een jaaropgave is een (dan wel digitaal) document, dat kwijtgeraakt kan worden door de medewerker. Als werkgever kun je de jaaropgave dan nogmaals verstrekken, wanneer nodig via het accountantskantoor waar je mee samenwerkt. De medewerker heeft deze jaaropgave namelijk nodig bij het doen van de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting. In Werknemerloket kan de medewerker zelf altijd jaaropgaven raadplegen en downloaden. Mocht een medewerker wisselen van werkgever? Dan is Clever een aanrader. Hierin blijven in een persoonlijke en veilige omgeving alle salarisdocumenten voor altijd bewaard.

Loonstrook

Als werkgever ben je ook wettelijk verplicht om een salarisstrook ofwel loonstrook aan je medewerker te verstrekken. Dit is een volledig maandelijks overzicht van het salaris. Ook hiervoor hebben we bij Loket.nl een handige uitleg gemaakt, omdat er veel begrippen opstaan. Krijg je vaak vragen van  medewerkers over de begrippen op de loonstrook? Dan kun je hen deze download verstrekken.

Dit vind je misschien ook interessant

Salarisadministratie - Brochure Loket.nl accountantskantoren

Meer weten over Loket.nl?

Download de brochure

Aanmelden nieuwsbrief

  • Hidden

Download brochure

pop-up whitepaper bewaren medewerkersgegevens nw

Ontdek de regels en richtlijnen over het bewaren van medewerker-gegevens

Bij het in dienst nemen en hebben van medewerkers komen een hoop persoonsgegevens kijken. Digitale dossiers zijn een geschikte manier om documenten met persoonsgegevens veilig te bewaren. Maar hoe lang mag je persoonsgegevens eigenlijk bewaren?

pop-up whitepaper verlof regelen organisatie nw

Wil jij zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan de verlofadministratie van je organisatie?

Ontdek in onze whitepaper hoe jij verlof zo eenvoudig en efficiënt mogelijk inricht.