HR5 en Seats and Sofas over Loket.nl

“Er wordt echt gekeken naar de eindgebruiker”

Bankstel, hoekbank of fauteuil? Seats and Sofas is een Europese specialist in zitmeubelen met 22 vestigingen in Nederland. Door de unieke Giant Take Away formule hoef je bij Seats and Sofas niet lang op je nieuwe bank of fauteuil te wachten, maar kun je deze direct uit voorraad meenemen. Snelheid staat centraal, ook binnen de organisatie. Dat een snelle salarisverwerking daarbij hoort, steekt Eric den Dekker, CFO Seats and Sofas, niet onder stoelen of banken.

Op zoek naar solide salarissoftware

Sinds januari 2016 worden de salarissen van medewerkers van Seats and Sofas verwerkt in Loket.nl. Binnen Seats and Sofas zijn Lavinia Jansen en Natascha Krebbeks verantwoordelijk voor de salarisadministratie en personeelszaken. Maarti van Alphen, Senior Salarisadministrateur en Niki Wetser, Manager Service Center en Loonadviseur bij HR5, ondersteunen Lavinia en Natascha hierbij. “Wij verwerken zelf de salarissen, maar Maarti en Niki zijn echt sparringpartners voor ons”, vertelt Lavinia. “Een salarispakket moet goed en degelijk zijn. Dat is de basis. Daarnaast wil je niet als nummer behandeld worden. Als je ergens tegenaan loopt, moet je een goed en betrouwbaar antwoord op je vraag kunnen krijgen. Dit was bij het salarispakket waar we hiervoor mee werkten allemaal niet het geval”, vertelt Eric. Reden genoeg om op zoek te gaan naar solide salarissoftware.

Een hekel aan lucht verkopen

“Zowel HR5 als Loket.nl stonden me aan. Niki is toen bij ons op kantoor geweest om de mogelijkheden te bespreken”, vertelt Eric. “We kregen echt gevoel bij hun situatie, waar ze vandaan komen en wat ze voor ogen hebben. Ik heb een hekel aan lucht verkopen en ben dan ook blij dat ik met Loket.nl andere pakketten de baas kan zijn”, voegt Niki daaraan toe. Een verkooppraatje houden kan iedereen, maar het waarmaken is een tweede. Lavinia geeft eerlijk toe dat ze er als een berg tegenop zag om de overstap te realiseren. “Je denkt van tevoren: waar ben ik aan begonnen? Achteraf gezien is het zo’n goede keuze geweest. Als ik dit vijf jaar geleden had geweten, waren we toen al overgestapt. Loket.nl werkt ontzettend fijn!”

Persoonlijk, snel en gebruiksvriendelijk

HR5 is voor veel klanten niet alleen sparringpartner, maar ook echt de salarisverwerker. “Dat is bij Seats and Sofas dus anders. Lavinia en Natascha verwerken zelf de salarissen. Wij controleren de verloningen en als zij tegen bepaalde zaken aanlopen, kunnen ze altijd bij ons terecht”, vertelt Niki. Lavinia en Natascha vinden niets zo vervelend als lang moeten wachten op een antwoord. “Zij kunnen altijd bij ons terecht, maar ook belangrijk: als wij ergens geen antwoord op hebben, kunnen we ook altijd bij Loket.nl terecht. Ik word dan altijd snel en persoonlijk geholpen. Dat werkt fijn samen”, vertelt Niki enthousiast. Naast de persoonlijke en snelle benadering van Loket.nl, is de gebruiksvriendelijkheid van de applicatie volgens Niki echt uniek. “Bij HR5 hebben wij een breed scala aan klanten, van boer tot aan een notaris. Iedereen moet met de applicatie overweg kunnen, want wij willen die digitaliseringsslag ook maken. Hoe gebruiksvriendelijker de applicatie is, hoe minder vragen wij daarover krijgen en hoe beter we onze dienstverlening in kunnen zetten.”

Extra tools en slimme integraties

Loopt er een dienstverband van een medewerker af? Of zijn er misschien belangrijke jubilea? Lavinia en Natascha krijgen hier tijdig een signaal van in Loket.nl. “Dat is een stuk handiger dan wanneer je dit zelf allemaal bij moet houden.” Naast de handige HRM-functionaliteiten in de applicatie, is Loket.nl ook te koppelen met veelgebruikte bedrijfsapplicaties. HR5 heeft een webservice lopen tussen Loket.nl en VerzuimSignaal. “We hebben meerdere klanten die naast salaris ook onze Arbo- en verzuimdienstverlening afnemen. Seats and Sofas is daar een voorbeeld van. De koppeling met VerzuimSignaal is voor hen geactiveerd. Zo worden de NAW gegevens automatisch gesynchroniseerd. Het voordeel daarvan is dat je de gegevens niet op meerdere plaatsen hoeft in te voeren en het bestand altijd up-to-date is”, aldus Niki.

Tijd voor andere zaken

Nu de salarisverwerking een stuk sneller en gemakkelijker gaat, houden Lavinia en Natascha tijd over voor andere zaken, zoals contracten maken, preventietaken, verzuim en niet onbelangrijk: vakliteratuur. “Jaren geleden werd vakliteratuur aan de kant geschoven, nu hebben we daar wel tijd voor. Belangrijk om dat op peil te kunnen houden”, aldus Lavinia. De snelheid van de applicatie wordt dan ook benoemd als groot pluspunt. “De applicatie staat als een huis, maar Loket.nl biedt meer dan dat. Het persoonlijk contact met medewerkers van Loket.nl vind ik echt super. Als gebruiker van de applicatie word je ook betrokken bij het ontwikkelproces. Er wordt echt gekeken naar de eindgebruiker”, vertelt Niki enthousiast.

Alle voordelen en functionaliteiten? Download de brochure

Loket.nl de betrouwbare keuze van meer dan
250 accountantskantoren in Nederland en 100.000 werkgevers