De opleiding Human Resource Management van Avans Academie en Loket.nl tekenden gisteren een overeenkomst om te gaan samenwerken. Loket.nl is marktleider in Nederland op het gebied van online human resource- en salarissoftware. Ruim één miljoen medewerkers in Nederland ontvangen maandelijks hun loonstrook via Loket.nl. Studenten leren tijdens hun studie werken met Loket.nl en geven ook feedback op de tool. Medewerkers van Loket.nl gaan meedenken over de ontwikkeling van de opleiding en gastcolleges geven.

Voorbereiding op de arbeidsmarkt
De samenwerking geeft inhoud aan de wens van Avans Academie om haar opleidingen – Associate degrees – aan te laten sluiten bij de arbeidsmarkt. Doordat studenten tijdens hun studie leren werken met Loket.nl worden zij op een praktische manier meegenomen in ontwikkelingen in hun vakgebied. Daarnaast gaan medewerkers van Loket.nl meedenken over de ontwikkeling van de opleiding Human Resource Management. Zoals het curriculum en beroepscompetenties. Ook gaan zij kennis delen door het geven van gastcolleges op specifieke onderdelen van het vakgebied. Studenten worden zo maximaal voorbereid op hun toekomst als professional.

ondertekening overeenkomst Loket.nl en Avans Academie
Het ondertekenmoment op 12 oktober 2020 op Avans Academie te ‘s-Hertogenbosch

Samenwerken in de regio
Loket.nl is onderdeel van de Van Spaendonck Groep (opgericht in 1919). Jeroen de Heer, directievoorzitter van Van Spaendonck: ‘‘Samenwerken zit bij Loket.nl in het DNA. We dragen dan ook graag bij aan de opleiding van jonge mensen die aan de start staan van hun carrière in ons vakgebied. Beide partijen gaan leren van deze samenwerking en krijgen nieuwe inzichten. We kijken dan ook uit naar de start’’.

Noortje de Bruin, directeur Avans Academie: “De samenwerking tussen Avans Academie Associate degrees en Loket.nl sluit naadloos aan op onze visie. We willen de belangrijkste partner zijn van bedrijven en instellingen in de regio bij het voltijds opleiden van professionals op niveau vijf. Met elkaar ontwikkelen we kennis die meteen in de praktijk wordt toegepast. Zo gaan we samen met onze studenten voor vitaliteit en aantrekkelijkheid van onze regio.“