Loonadministratie hoeft niet ingewikkeld te zijn

Uitbesteden of (gedeeltelijk) zelf doen

Heb je als ondernemer één of meerdere medewerkers in dienst, dan ben je verplicht om voor de Belastingdienst de loonadministratie bij te houden. Vaak wordt gezegd dat je voor het bijhouden van de loonadministratie twee optie hebt: het uitbesteden of het zelf doen. Gelukkig biedt Loket.nl je een derde optie die het gat tussen de twee uiterste opties op elke gewenste manier kan invullen. Met Loket.nl bepaal jij als ondernemer wie welke rol vervult in het proces van de loonadministratie.

Het bijhouden van de loonadministratie is een nauwkeurig proces dat maandelijks moet gebeuren. Dit wordt het met online tools zoals Loket.nl gelukkig wel steeds eenvoudiger. En je kunt het proces opdelen in kleine onderdelen. Per onderdeel bepaal je wie wat doet aan de loonadministratie.

Loonadministratie

Wie doet wat aan de loonadministratie?

In Loket.nl onderscheiden wij op hoofdlijnen 4 type gebruikers die in een bepaalde mate een verantwoordelijkheid kunnen hebben en taken kunnen uitvoeren in de applicatie. Wie welke verantwoordelijkheid heeft en welke taken kan en mag uitvoeren, bepaald jij als ondernemer.  

Loonadministratie - Ondernemer

Ondernemer

Deze gebruiker ben jij als ondernemer zelf of de persoon binnen je bedrijf die jij verantwoordelijk maakt voor het overall proces van de loonadministratie intern.

Loonadministratie - Manager

Manager

Verantwoordelijk voor het beoordelen van onkosten, overuren en vergoedingen van de medewerkers uit het team

 

Loonadministratie - medewerker

Medewerker

Verantwoordelijk voor zijn onkosten, overuren en vergoedingen. Dit kan een medewerker dan ook zelf declareren via het Werknemerloket (persoonlijke online omgeving).

Loonadministratie - Accountantskantoor

Accountant

Welke rol de accountant krijgt, bepaal je als ondernemer. Wil je dat de accountant de volledige loonadministratie voor zijn rekening neemt of slechts een controlerende rol pakt of je helpt bij de inrichting van processen?

Loonadministratie hoeft geen uren te duren

De loonadministratie is een proces met een repeterend karakter en wat elke 4-weken of maand doorlopen moet worden om je medewerkers hun salaris te kunnen betalen en te voldoen aan de verplichtingen van de Belastingdienst. Als je kiest voor een goede rolverdeling is de loonadministratie in een mum van tijd gedaan. In een paar stappen krijgen de medewerkers elke periode hun salaris uitbetaald:

De medewerkers krijgen vervolgens automatisch een e-mail dat hun loonstrook staat en dat ze deze kunnen bekijken in hun persoonlijke omgeving. Het enige wat je nog moet doen, is de loonaangifte goedkeuren en natuurlijk betalen. Over het indienen van de loonaangifte hoef jij je geen zorgen te maken, dat regelt Loket.nl allemaal voor je.

Loket.nl kent zelfs mogelijkheden om volledig automatisch de loonadministratie te verwerken op de jouw gewenste datum. Als jij ervoor zorgt dat alle gegevens extra vergoedingen en wijzigingen op tijd zijn ingevoerd, doet Loket.nl de rest automatisch voor je

Linda
Mijnrooster
Edubookers
Exact
onelinq
visionplanner
shiftbase
skednet
rrwfm
twinfield
timechimp
progress-4-logistics
duinker
dyflexis
hroffice
talent manager

Alles wat je nodig hebt, gesynchroniseerd met de loonadministratie.

Naast het automatisch indienen van je loonaangifte heeft Loket.nl meer slimme integraties die werk voor je uit handen nemen. Loket.nl heeft ruim 100 integraties met andere bedrijfsapplicatie voor het uitwisselen van gegevens met de loonadministratie. Denk aan de uren die vanuit je tijdregistratiesysteem rechtstreeks klaar staan in je loonadministratie of de loonjournaalpost die automatisch wordt klaar gezet in de applicatie voor je boekhouding.

Salarisadministratie - Brochure Loket.nl accountantskantoren

Meer weten over Loket.nl?

Download de brochure