Vaststellingsloket NOW 2 later geopend

NOW 3 is sinds 1 oktober van kracht in Nederland, dat wil niet zeggen dat alles rondom NOW 1 en NOW 2 al is afgerond. Sterker nog: de opening van het vaststellingsloket van NOW 2 wordt verschoven naar april 2021 door de grote drukte bij het UWV. Minister Koolmees maakte dit deze week bekend.

Sinds de coronacrisis en de komst van de NOW is de werkdruk bij het UWV erg verhoogd. NOW 3 is sinds 1 oktober van kracht en kan vanaf 16 november worden aangevraagd. Het UWV is momenteel dus druk met het voorbereiden van de opening van dit aanvraagloket. Dit zorgt ervoor dat het vaststellingsloket niet zoals gepland geopend kan worden op 15 november, maar dit zal verschuiven naar 15 april 2021.

Effect van deze vertraging

Dit zorgt bij werkgevers voor een langdurige onzekerheid omdat er geen duidelijkheid is over de uiteindelijke hoogte van de subsidie die zij horen te ontvangen of hebben ontvangen. Natuurlijk kunnen werkgevers die nog steeds in zwaar weer verkeren aanspraak maken op NOW 3, wanneer de deuren van het aanvraagloket geopend zijn.