NOW 3.0

Online salarisadministratie - HR - Nieuws

NOW 2.0 (Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid) loopt 1 oktober af en omdat het coronavirus nog steeds een grote impact heeft op onze samenleving en economie, zal deze door steunpakket nummer drie worden opgevolgd. NOW 3.0 zal zich richten op de langere termijn en inspelen op de veranderingen die de economie ondergaat door de coronacrisis. Het doel van dit pakket is enerzijds werkgelegenheid behouden en anderzijds werkgevers en hun medewerkers voorbereiden op de nieuwe economische situatie.

Voor wie komt het pakket beschikbaar?

Het pakket zal van 1 oktober tot 1 januari beschikbaar zijn voor werkgevers met een verwacht inkomensverlies van 20%. Dit is hetzelfde percentage als in steunpakket twee. Vanaf januari is het pakket beschikbaar voor werkgevers met een verwacht inkomensverlies van 30%.

Looptijd van NOW 3.0

NOW 3.0 is op de langere termijn gericht en zal uit drie tijdvakken van drie maanden bestaan. Dit houdt in dat NOW 3.0 verlengt wordt tot 1 juli 2021.

Vergoedingen

Deze negen maanden zullen worden gebruikt om de hoogte van de steun geleidelijk af te bouwen. Op dit moment wordt maximaal 90% van de loonkosten vergoed. Dit zal in de drie tijdsvakken afgebouwd worden naar 80%, 70% en vervolgens 60%. Om dit op te kunnen vangen mogen werkgevers de loonkosten geleidelijk laten dalen met 10%, 15% en vervolgens 20%.

Dit steunpakket is (hoogstwaarschijnlijk) aan te vragen vanaf 16 november bij het UWV, met terugwerkende kracht tot 1 oktober.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen over de applicatie en salaris en HR gerelateerde onderwerpen.

Aanmelden nieuwsbrief

Download brochure

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.