NOW 3: toch geen afbouw van steun?

Online salarisadministratie - HR - Nieuws

NOW 3

Begin oktober informeerden we je over de komst van NOW 3. Dit nieuwe steunpakket ging namelijk op 1 oktober in en vervolgde steunpakket 1 en 2. Het doel van steunpakket 3 was natuurlijk het steunen van ondernemers in nood, maar dan wel met oog op de toekomst. In verband hiermee werd besloten dat het pakket voor maar liefst 9 maanden van kracht zou blijven en dat de steun in fases zou worden afgebouwd. De huidige situatie, waarin vooral horecaondernemers nog steeds maximaal gedupeerd worden, roept echter verzet op. En nu is er nieuws: wellicht wordt de afbouw van de steun niet doorgezet.

Rewind

Voor we vertellen wat er nu precies gaat veranderen, willen we eerst even terugblikken op hoe de verloop van NOW 3 werd aangekondigd. Steunpakket 3 loopt van oktober 2020 tot en met juni 2021, deze negen maanden zouden worden gebruikt om de hoogte van de steun af te bouwen op een geleidelijk tempo. Elke drie maanden zou er een verlaging plaats gaan vinden van het vergoedingspercentage. Dit zou van 90% naar 80% van de loonkosten gaan bij de start in oktober. Vanaf januari zou dit naar 70% gaan om dit percentage vervolgens vanaf maart te verlagen naar 60%.

Versoepeling NOW 3

Eric Wiebes, de minister van Economische Zaken, heeft na veel weerstand van vakbonden, werkgeversorganisaties en ondernemers én van veel partijen in de Tweede Kamer, gezegd dat de geplande ‘versobering’ van het pakket op dit moment, wegens de huidige situatie, niet voor de hand ligt. En er dus een mogelijke versoepeling zal gaan plaatsvinden en dat is goed nieuws!

Veel ondernemers reageren opgelucht op dit nieuws, maar er is nog even geduld nodig. De knoop zou namelijk al begin december worden doorgehakt, maar het kabinet heeft hier nog iets langer de tijd voor nodig. Op dinsdag 8 december aanstaande is er waarschijnlijk meer duidelijkheid.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen over de applicatie en salaris en HR gerelateerde onderwerpen.

Aanmelden nieuwsbrief

  • Hidden

Download brochure

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

pop-up whitepaper bewaren medewerkersgegevens nw

Ontdek de regels en richtlijnen over het bewaren van medewerker-gegevens

Bij het in dienst nemen en hebben van medewerkers komen een hoop persoonsgegevens kijken. Digitale dossiers zijn een geschikte manier om documenten met persoonsgegevens veilig te bewaren. Maar hoe lang mag je persoonsgegevens eigenlijk bewaren?

pop-up whitepaper verlof regelen organisatie nw

Wil jij zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan de verlofadministratie van je organisatie?

Ontdek in onze whitepaper hoe jij verlof zo eenvoudig en efficiënt mogelijk inricht.