Binnen de (food) retail is het belangrijk om de juiste medewerker op de juiste plaats op het juiste tijdstip te krijgen. Maar nog beter is het natuurlijk als dit ook tegen de juiste kosten gebeurt. Daar helpt R&R graag bij. Met de workforce management software van R&R kun jij medewerkers slimmer plannen.

Plannen in R&R helpt niet alleen om het roosteren eenvoudiger en nauwkeuriger te maken, maar ook om de productiviteit te verhogen en bovenal loonkosten te verminderen. Daarnaast houd je zelf ook meer tijd over voor primaire werkzaamheden.

Hoe werkt R&R?

Stap 1: Prognose

Het maken van een prognose binnen R&R is eenvoudig. Aan de hand van kassagegevens uit het verleden en de daaraan gekoppelde klantenstroom kan R&R eenvoudig een eerste prognose tonen. Je dient als ondernemer enkel na te denken over de omzet. R&R berekent daarna een passend budget. Met de stap prognose in R&R bepaal je gemakkelijk het werkaanbod voor de gekozen week.

 • Eenvoudig het werkaanbod bepalen
 • R&R maakt al een basisprognose aan hand van de kassagegevens en de klantstromen

Stap 2: Rooster

In het rooster wordt de planning van de medewerkers per week getoond. In de grafiek wordt visueel gemaakt wanneer medewerkers gepland moeten worden om de geplande taken uit te voeren. Medewerkers kunnen aan de hand van dit inzicht tegen de juiste kosten op de juiste tijd ingepland worden. In het rooster binnen R&R wordt rekening gehouden met de overwerktoeslagen, beschikbaarheden en arbeidstijdenwetgeving.

 • R&R houdt rekening met overwerktoeslagen, beschikbaarheden, ziekte, verlof en arbeidstijdenwetgeving
 • Eenvoudig inzicht op welk moment en waar medewerkers ingepland moeten worden

Stap 3: Realisatie

Nadat het rooster vastgesteld, is het belangrijk om te weten of medewerkers ook de daadwerkelijke uren volgens het rooster werken. De werktijden van de medewerkers worden dagelijks geregistreerd in desbetreffende roosterweek. Hiermee krijg je inzicht in de gerealiseerde uren ten opzichte van het rooster.

Deze urenregistratie van de gewerkte uren kan handmatig worden ingevoerd. Echter is het natuurlijk nog makkelijker als dit geautomatiseerd gebeurt. Dit kan door middel van een tijdregistratiesysteem. Hierbij kun je kiezen uit R&R Time of een ander registratiesysteem. Met R&R Time heb je een directe uitgebreide koppeling met R&R WFM. Je kunt in R&R WFM dan ook real time bekijken wie aanwezig is en je medewerkers hierop beoordelen. De keus is aan jou.

Stap 4: Uitbetaling

Nadat de week is afgelopen en gerealiseerd, kan de uitbetaling voor medewerkers geregeld worden. Uit R&R WFM kun je eenvoudig een export maken van alle verloningsgegevens. Hierbij wordt rekening gehouden met de CAO en arbeidstijdenwet, maar ook de toeslagen. Deze export kan doorgezet worden naar je payroll-systeem (Loket.nl). Binnen R&R WFM bestaat de mogelijkheid om ook automatisch een koppeling te maken met de meest gebruikte payroll-systemen. Hier heb je dus ook bijna geen omkijken naar nadat het ingericht is.

Wat biedt R&R?

 • Eenvoudig inzicht in de loonkosten en productiviteit van medewerkers
 • Gebruiksvriendelijke software in de cloud
 • Veilige en stabiele software
 • Software die inzetbaar is op formule- en winkelniveau
 • R&R is eenvoudig te koppelen aan diverse systemen zoals HRM-, Payroll en tijdregistratie
 • CAO, wet- en regelgeving worden meegenomen bij de implementatie
 • Jarenlange retailkennis en spreken zodoende de juiste taal

R&R in de cloud

R&R draait volledig in de cloud. Op deze manier ontzorgen we je op het gebied van backups, beveiliging, updates en beschikbaarheid. Dure investeringen in servers behoren tot het verleden! R&R wordt 24 uur per dag, 7 dagen per week gemonitord. Je kunt met R&R aan de slag op elke computer met een internetverbinding, waar en wanneer je maar wilt!

Blijven ontwikkelen en vernieuwen

Wij vinden het belangrijk om mee te gaan met de tijd. We spelen hierbij in op de wensen en behoeften vanuit de retail. Deze kennis nemen wij continu mee in de innovaties van onze software, producten en services.

We willen namelijk de beste producten bieden aan onze klanten. Daarom worden veelvuldig nieuwe functionaliteiten toegevoegd en wordt er voor gezorgd dat R&R voldoet aan de continue veranderende digitale wensen.

R&R Job app; optimale communicatie met de medewerkers

R&R biedt niet alleen workforce managment software om slimmer te plannen, maar ook een app om eenvoudig met medewerkers over hun diensten te communiceren. R&R WFM software kan eenvoudig worden uitgebreid met deze R&R job app.

Wat biedt de R&R job app?

 • Eenvoudig inzage voor medewerkers op hun eigen rooster
 • Medewerkers kunnen diensten ruilen met goedkeuring leidinggevende
 • Complete verlofaanvraag van medewerkers eenvoudig via de app
 • Altijd het actuele verlofsaldo inzichtelijk voor medewerkers
 • Door notificaties zijn medewerkers op de hoogte bij wijziging in hun rooster
 • Als leidinggevende berichten sturen naar je medewerkers. In de app krijgen ze hier een notificatie van
 • Diensten aanbieden aan medewerkers vanuit R&R

De R&R job app is beschikbaar voor zowel Android als iOS.

Bekijk de video hier!

 

Bekijk meer informatie over de job app. Je kunt uiteraard ook altijd vrijblijvend contact opnemen met R&R via info@rr-wfm.com