Privacy Statement Loket.nl
Loket.nl, onderdeel van de Van Spaendonck Groep (‘Van Spaendonck’) en ontwikkeld door Van Spaendonck Services B.V. (hierna: ‘VSS’), is een applicatie voor online salaris en personeel, die gebruikt wordt door accountants- en administratiekantoren in Nederland. Accountants hebben middels deze applicatie toegang tot allerlei gegevens over salarisadministratie, personeelsadministratie, verlofregistratie, verzuim en arbeidsvoorwaarden voor hun klanten. In de applicatie worden daartoe verschillende soorten persoonsgegevens opgeslagen. Bescherming van de privacy van ondernemingen en personen is hierbij van essentieel belang: vertrouwen in dienstverlening is cruciaal. Daarom behandelt VSS alle (persoons)gegevens met de grootst mogelijke zorgvuldigheid, waarbij de eisen die voortvloeien uit onder andere de Wet bescherming persoonsgegevens in acht worden genomen.

Verwerking van persoonsgegevens
In en middels de applicatie Loket.nl worden persoonsgegevens opgeslagen, geraadpleegd en gewijzigd. De werkgever van de werknemer wiens gegevens dit betreft is in juridische zin aan te merken als verantwoordelijke voor deze verwerking: hij bepaalt het doel van en de middelen voor verwerking. Het accountants- of administratiekantoor aan wie bijvoorbeeld de salarisadministratie is uitbesteed door de werkgever is in juridische zin bewerker van de persoonsgegevens: zij verwerkt de gegevens ten behoeve van de werkgever. VSS is vervolgens sub-bewerker van de betreffende persoonsgegevens. VSS wordt ingeschakeld door het accountants- of administratiekantoor om gebruik van de applicatie Loket.nl te faciliteren.
Voor sommige verwerkingen is VSS wel zelf verantwoordelijke, bijvoorbeeld in het kader van de contactgegevens die bijgehouden worden van de klanten zelf. De verplichtingen die privacywetgeving oplegt ten aanzien van de verwerking van persoonsgegevens rusten in principe op de verantwoordelijke. Hij of zij moet ervoor zorgen dat voldaan wordt aan de wet bij de verwerking van de gegevens. Echter, VSS heeft als sub-bewerker ook bepaalde verplichtingen, bijvoorbeeld op het gebied van beveiliging van persoonsgegevens. VSS heeft daarom met haar klanten sub-bewerkersovereenkomsten gesloten, waarin onder andere staat aan welke beveiligingseisen voldaan wordt en wat er gebeurt in geval van een datalek.

Statistisch gebruik
In de sub-bewerkersovereenkomst is ook de mogelijkheid voor VSS tot statistisch gebruik van de gegevens die in Loket.nl staan opgenomen. Van Spaendonck verricht onder andere statistische analyses met gegevens, om de kwaliteit van dienstverlening te verbeteren en informatieproducten te ontwikkelen. Middels informatieproducten worden bijvoorbeeld trends en ontwikkelingen in beeld gebracht. Voor deze vorm van verwerking van (persoons)gegevens is Van Spaendonck zelf verantwoordelijk. Van Spaendonck stelt alleen informatieproducten beschikbaar die niet tot individuele personen herleidbare gegevens bevatten, en richt zich op het faciliteren van ondernemerschap: alle statistische analyses die gemaakt worden zijn dan ook gericht op het versterken van het MKB. Van Spaendonck geeft geen medewerking aan

statistische analyses die tegen de belangen van het MKB in gaan en gaat uiterst zorgvuldig met gegevens om. Indien geen prijs wordt gesteld op statistische analyse kan dit worden gemeld via meldplicht@loket.nl.

Cookies
Bij bezoek van de website van Loket.nl wordt er een aantal bezoekgegevens, cookies, bijgehouden. Cookies zijn kleine bestanden die op een computer, telefoon of tablet worden geplaatst door de aanbieder van een website, waarmee informatie wordt verzameld over het bezoek aan de website. Deze cookies zorgen er onder andere voor dat de website sneller werkt en beschermen de website tegen hack-aanvallen. Daarnaast geven zij informatie over bijvoorbeeld de plaats van waaruit de website bezocht wordt. Meer informatie over cookieis is onder andere hier (https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage) en hier (https://wordpress.org/plugins/wordfence/) te vinden. Zie ook dit artikel (https://www.acm.nl/nl/onderwerpen/telecommunicatie/internet/cookies/) van de Autoriteit Consument & Markt voor meer informatie over cookies en het gebruik daarvan.

Nieuwsbrief
VSS verstuurt regelmatig (digitale) nieuwsbrieven aan haar eigen klanten of relaties voor commerciële doeleinden. Hierin is altijd een mogelijkheid tot afmelding opgenomen. Daarnaast kan een verzoek tot uitschrijving ook gericht worden aan Van Spaendonck Services t.a.v. de Directie, Postbus 152, 5000 AD Tilburg of meldplicht@loket.nl.

Rechten van betrokkenen
Betrokkenen, de natuurlijke personen op wie de persoonsgegevens betrekking hebben, kunnen een overzicht opvragen van de persoonsgegevens die de verantwoordelijke over hen verwerkt. Voor de persoonsgegevens die VSS als sub-bewerker verwerkt is de werkgever verantwoordelijk: verzoeken tot inzage en daarna eventueel tot wijziging, afscherming of verwijdering van de persoonsgegevens kunnen daarom gericht worden tot de werkgever. Indien VSS als sub-bewerker dergelijke verzoeken ontvangt zullen deze worden doorgestuurd naar de verantwoordelijke werkgever. Met betrekking tot de overige gegevensverwerkingen en de statistische analyse van gegevens kunnen verzoeken tot inzage en eventueel wijziging, afscherming of verwijdering gericht worden tot Van Spaendonck Services t.a.v. de Directie, Postbus 152, 5000 AD Tilburg of meldplicht@loket.nl. Inkomende verzoeken worden zo snel mogelijk, uiterlijk binnen vier weken, in behandeling genomen en beantwoord.

Dit privacy statement kan gewijzigd worden. De meest recente versie van dit privacy statement is altijd te vinden op deze pagina. Laatst aangepast op 31-5-2017