Wat is een passend salaris?

Online salarisadministratie - HR - Nieuws

Hoeveel moet je een nieuwe medewerker betalen? En verdienen je huidige medewerkers wel marktconform? Om dit soort veelvoorkomende vragen te beantwoorden, lanceert Loket.nl de Salarischecker! De Salarischecker maakt het voor HR- en salarisadviseurs eenvoudig om te adviseren over de hoogte van het salaris. Door een duidelijke grafische weergave in Loket.nl wordt het in één oogopslag duidelijk wat het gemiddelde, minimum en maximum salaris is van verschillende functies. Zo wordt overzichtelijk wat een passend salaris is voor werknemers.

Dit is een eerste slimme stap in het gebruikmaken van de beschikbare data. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan uitbreidingen van de mogelijkheden door onder andere externe databronnen toe te voegen aan de dataset. Wat kun je daarbij verwachten? Straks kunnen we bijvoorbeeld aangeven wat een logisch carrièrepad is voor een medewerker, met daarbij passende opleidingen, maar ook wat het risico op vertrek is van een medewerker op basis van de huidige markt, de hoogte van het salaris en andere factoren, zoals woon-werkafstand. “We proberen bijvoorbeeld instroom, doorstroom en uitstroom van personeel te voorspellen met behulp van data. Zo zien we onder andere dat wanneer de woon-werkafstand van een medewerker met 10 minuten toeneemt, de functieverblijftijd evenredig afneemt”, vertelt Jan Grielis, Data Scientist bij Van Spaendonck.

Om bovenstaande features te ontwikkelen, is het van belang om grote hoeveelheden data te analyseren en vanuit daar voorspellingen te doen. Dan moet je natuurlijk wel beschikken over big data. Door de salarissen van meer dan 900.000 medewerkers per jaar te verwerken, beschikt Loket.nl over enorm veel relevante data en dat stelt ons in staat om interessante producten als de Salarischecker te lanceren.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen over de applicatie en salaris en HR gerelateerde onderwerpen.

Aanmelden nieuwsbrief

  • Hidden

Download brochure

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

pop-up whitepaper bewaren medewerkersgegevens nw

Ontdek de regels en richtlijnen over het bewaren van medewerker-gegevens

Bij het in dienst nemen en hebben van medewerkers komen een hoop persoonsgegevens kijken. Digitale dossiers zijn een geschikte manier om documenten met persoonsgegevens veilig te bewaren. Maar hoe lang mag je persoonsgegevens eigenlijk bewaren?

pop-up whitepaper verlof regelen organisatie nw

Wil jij zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan de verlofadministratie van je organisatie?

Ontdek in onze whitepaper hoe jij verlof zo eenvoudig en efficiënt mogelijk inricht.