Samen sparren over ontwikkelingen op regiobijeenkomsten

Elkaar ontmoeten, bijpraten, ontwikkelingen rondom Loket.nl met elkaar delen en tegelijkertijd de behoeften peilen van kantoren die met ons platform werken. Want groeien, dat doen we immers samen. Het is het belangrijkste uitgangspunt van de regiobijeenkomsten die we dit najaar organiseerden.

Met deze tweede editie van de regiobijeenkomsten hebben we inmiddels Eindhoven, Rotterdam, Abcoude en Zwolle aangedaan. En voor wie het destijds gemist heeft, blikten we in al deze plaatsen  terug op de regiobijeenkomst van vorig jaar waar we gezamenlijk tot een top vijf van wensen kwamen.

Want hoe staat het nu met die wensenlijst? Niet onbelangrijk om even met elkaar te delen. De meeste hiervan staan inmiddels beschreven. Het verlof op cao-model bijvoorbeeld, staat op de roadmap van 2017. Over die roadmap gesproken, waar ligt de focus de komende maanden? Onder andere op de nieuwe ontwikkeltechniek van het Werknemerloket, die als basis dient voor het Werkgeverloket.

Ook goed om even toe te lichten: welke mogelijkheden biedt het muteren door de werknemer en wie krijgt precies de status van mutaties te zien? Deze functie moet je zien als een apart product, het behandelen van de mutaties is een recht dat wordt toegekend aan bijvoorbeeld een afdelingschef. Ander onderwerp dat we nog eens onder de aandacht brachten, was het automatisch verlonen. Wat levert dit me nu precies op?, wilde het publiek graag weten. Het automatisch verlonen biedt gemak, omdat een aantal handelingen verdwijnt.

Bij Loket.nl waren we op onze beurt wel benieuwd welke automatische controles de aanwezigen graag in Loket.nl gerealiseerd zouden zien. Die controles kunnen een salarisadministrateur ondersteunen in het dagelijkse werk. Dat vergt immers nogal een flinke dosis nauwkeurigheid en precisie. Na vier bijeenkomsten zag de top vijf van controles er zo uit:

• Controleren op overschrijden fiscaal jaarloon gedurende het actieve jaar, o.b.v. extrapolatie
• Controle op de sectorpremie (hoog/laag, kort/lang)
• Controle op combinatie eenheid en bedrag per eenheid
• Controle 60 maanden criterium auto
• In een periodevergelijking een voor jou acceptabel afwijkingspercentage vastleggen

Deze top vijf zorgt in ieder geval voor voldoende input voor het verder optimaliseren van Loket.nl. Ben je ook nieuwsgierig naar een videocompilatie van de regiobijeenkomsten? Bekijk dan de uitzending die we maakten voor Loket TV.