Vorig jaar oktober klonk het startschot van de mooie samenwerking tussen Loket.nl en Avans Academie. De samenwerking geeft inhoud aan de wens van Avans Academie om haar opleidingen – Associate degrees – aan te laten sluiten bij de arbeidsmarkt. Studenten leren tijdens hun studie werken met Loket.nl en passen hun skills direct toe in de praktijk. Daarnaast denken wij mee over de ontwikkeling van de opleiding en delen onze kennis en ervaringen met studenten door bijvoorbeeld het geven van gastcolleges. Dat wij trots zijn op deze samenwerking, mag duidelijk zijn. Maar hoe ervaren studenten het werken met Loket.nl, de samenwerking en onze gastcolleges eigenlijk?

avans academie samenwerking

Studenten aan het woord

Studenten nog dichterbij de beroepspraktijk krijgen en maximaal voorbereiden op hun toekomst als professional, dat is een belangrijk doel van de samenwerking. En, ook een mooie bijkomstigheid voor de studenten: ze kennen straks alle ins and outs van Loket.nl. Hoe voer je bijvoorbeeld een nieuwe medewerker in? Of hoe leg je de complete verlofregistratie efficiënt vast in Loket.nl? Daar weten de professionals in spé wel raad mee.

“Het mooie aan de samenwerking tussen Loket.nl en Avans Academie is dat ik als student al een voorproefje kan krijgen in mijn eigen vakgebied. De kennis die ik opdoe door te werken met de applicatie sluit aan bij de (toekomstige) arbeidsmarkt. Dus op deze manier word ik met behulp van een praktische methode gestimuleerd om te ontwikkelen in de wereld van HRM”, vertelt Heleen Eijsvogel (student). Volgens Heleen een perfecte mix.      

Studenten Stef Biemans en Anouk van Griensven delen dit enthousiasme. “Voor mij is het een echt uitdaging en geeft het een goed voorbeeld over hoe het later in de praktijk kan gaan”, aldus Anouk van Griensven.

Interactieve gastcolleges

Dat studenten net zo enthousiast zijn als wij over de samenwerking, is een goed fundament om op verder te bouwen. Om ook echt alle ins and outs van Loket.nl onder de knie te krijgen, ondersteunen we de studenten met interactieve gastcolleges. Natuurlijk is het ook een kwestie van ‘zelf doen’ en gewoon gaan werken in de applicatie. Maar eerlijk is eerlijk, zo nu en dan meegenomen worden door onze Loket.nl experts, is voor studenten wel zo fijn.    

Eind januari verzorgden collega’s Igor Timmermans en Ewout Kramer een interactief gastcollege waarin studenten uitgedaagd werden op het gebied van datagedreven werken binnen het HR-vakgebied. Hoe krijg je een beter inzicht in de performance van de organisatie? En hoe kun je verbeteringen doorvoeren als het gaat om bijvoorbeeld de hoogte van de loonkosten, het ziekteverzuim, openstaand verlof, gelijke beloning of benchmarking?

“Het was vooral heel effectief, omdat je ook echt aan de slag gaat in de applicatie. Het gastcollege was echt top met een goede begeleiding en leuk om ermee te werken met de opdrachten tussendoor”, kregen wij van Stef terug. Heleen vult aan: “Zelf vond ik het interessant om meer informatie te krijgen over Loket.nl. Daarnaast vond ik het super dat het gastcollege een interactieve vorm had gekregen. Het maken van opdrachten tijdens het gastcollege zorgde ervoor dat je even de praktische vaardigheden kon verbeteren.’’

Lees meer over de opleiding Human Resource Management Associate Degree?