Als bedrijf is groei een gezonde doelstelling. In deze groei wil je niet belemmerd worden door applicaties waarmee je werkt. Bij Loket.nl zijn wij in ruim tien jaar gegroeid van 20.000 jaaropgaven naar 900.000 jaaropgaven. Enerzijds doordat veel accountantskantoren de overstap hebben gemaakt en anderzijds doordat de kantoren die werken met Loket.nl zeer succesvol zijn geweest in het werven van nieuwe salaris- en personeelsklanten. Deze groei heeft geen negatieve gevolgen gehad voor de performance of beschikbaarheid van de applicatie.

Schaalbaarheid integraal onderdeel van het ontwerp

De performance en beschikbaarheid van de applicatie hebben sinds dag één altijd voorop gestaan. Er is niets zo hinderlijk als wachten tot pagina’s geladen zijn of berekeningen zijn uitgevoerd. Zeker niet als de applicatie waarmee je werkt, essentieel is voor je dagelijkse werkzaamheden. Schaalbaarheid van een cloudoplossing is geen kwestie van het ‘even bijschakelen’ van hardware capaciteit; bij het ontwikkelen van webtoepassingen moet schaalbaarheid van meet af aan een integraal onderdeel zijn van het ontwerp.

Schaalbaarheid is het vermogen om een groeiende werklast efficiënt te kunnen verwerken of het vermogen om uit te breiden. Een online oplossing die bij zware belasting traag reageert – of in een aantal gevallen helemaal niet beschikbaar is of functioneert– wordt door gebruikers niet geaccepteerd. Daarom hebben wij bij Loket.nl vanaf de start gekozen voor een goed ontwerp van de architectuur en blijven we hier continue in investeren. Zo voorkomen wij dat klanten last hebben van ons en hun eigen succes.