Logo SpringRelease

Spring Release 2022

We gaan knallend de lente in! Loket.nl doet namelijk een grote Spring Release waarbij tal van nieuwe functionaliteiten beschikbaar zijn gekomen in het nieuwe Loket.nl. Van een startpagina voor accountantskantoorgebruikers tot de Marketplace met koppelingen in de applicatie. Het staat voor je klaar! Wil je de nieuwe features ontdekken? Hieronder lichten we elke nieuwe functionaliteit uit.

Pensioenaangifte toegevoegd aan de salariscarrousel

Het verlonings- en loonaangifteproces zit al een tijdje in een nieuw én super gebruiksvriendelijk jasje. En om het nog gebruiksvriendelijker te maken, is het pensioen-aangifteproces hieraan toegevoegd. Voortaan kun je voor zowel UPA als APG pensioenaangifte afwikkelen in de salariscarrousel. Dit hebben we samen met, en op basis van feedback van, gebruikers gedaan. De carrouselweergave zorgt voor een goed inzicht en optimaal overzicht.

Pensioenaangifte in de salariscarrousel

Direct aan de slag in het nieuwe Loket.nl?

Startpagina Spring release 2022

Voor accountantskantoren

Startpagina accountants-kantoorgebruiker

Als accountantskantoorgebruiker direct na het inloggen in Loket.nl relevante informatie te zien krijgen? Dat kan met de nieuwe startpagina speciaal voor accountantskantoren. Zo heb je vanaf de startpagina met één druk op de knop inzicht in het verloningsproces (over alle werkgevers heen), vind je relevante nieuwsberichten over updates van de applicatie en kun je direct een overzicht van werkgevers raadplegen. En alvast een tipje van de sluier: op korte termijn kun je werkgevers ook als favorieten markeren. Deze favoriete werkgevers worden dan getoond op je startpagina, zodat je daar direct naar kunt navigeren (zonder de hele lijst werkgevers erbij te pakken).

Voor accountantskantoren

Status
verloningsproces

Vanaf de startpagina voor accountskantoren heb je, zoals eerder genoemd, met één druk op de knop inzicht in de status van het verloningsproces (over alle werkgevers heen). Op deze manier zie je direct wat de status is van verschillende loonruns. Welke staan er nog open? Moeten er nog loonruns goedgekeurd worden? Hoe staat het ervoor met je automatische verloningen? Vragen als deze zijn met het handige overzicht snel beantwoord. En staat er een signaal? Door op het signaal te klikken, kom je direct bij de lijst met alle signalen.

Marketplace koppelingen

Een groot aantal gebruikers maakt al gebruik van slimme digitale koppelingen tussen Loket.nl en andere veelgebruikte bedrijfsapplicaties. Zo laat je bijvoorbeeld gewerkte uren direct inlezen in de salarisadministratie en lees je loonjournaalposten direct in je boekhouding in. Erg efficiënt. Om slimme oplossingen zoals deze uit te lichten, is er een Marketplace met koppelingen geïntegreerd in Loket.nl. Als gebruiker zie je direct welke koppelingen er zijn en ontdek je de voordelen van deze koppelingen. Dit is een eerste versie van de Marketplace. Uiteraard wordt deze de komende tijd steeds verder uitgebreid met meer koppelingen.

Marketplace koppelingen
Dienstverband-filter

Dienstverband filter

Filteren op dienstverbanden gaat super eenvoudig in Loket.nl. Wil je bijvoorbeeld filteren op actieve of inactieve dienstverbanden? Wat het ook is, deze ingestelde filtering wordt vervolgens toegepast op alle lijsten van dienstverbanden die je raadpleegt. Bijvoorbeeld als je de kalender bekijkt. Ofwel: meer gebruikersgemak, omdat je niet handmatig meer overal opnieuw filters hoeft in te stellen. Wil je op een later moment de filter terugzetten naar het origineel? Dat kan natuurlijk ook.

Personalisatie van de applicatie

Personalisatie

We willen je graag beter leren kennen! En weet je waarom? Zodat we de applicatie steeds wat verder voor je kunnen personaliseren. Dat draagt natuurlijk weer bij aan de gebruiksvriendelijkheid. Inmiddels zijn we gestart met het uitvragen van de voornaam en rol bij nieuwe Loket.nl gebruikers (die voor het eerst inloggen) en ook bestaande gebruikers zullen deze vragen binnenkort krijgen in de applicatie. Uiteraard wordt deze informatie veilig opgeslagen en alleen gebruikt om de applicatie voor jou te optimaliseren.

Inloggen met Azure Active Directory

Inloggen met Azure Active Directory

Inloggen kan nu nog makkelijker én sneller door de koppeling met Azure Active Directory. Door op deze manier in te loggen, log je in met je zakelijke Microsoft e-mailadres. Heel handig. Daarnaast bespaar je tijd bij uitdiensttreding van een medewerker. Bij het afsluiten van het Microsoft Outlook account, wordt ook meteen de toegang tot Loket.nl ontzegd. Deze handige mogelijkheid was al beschikbaar voor accountantskantoorgebruikers, maar is nu ook beschikbaar voor werkgevergebruikers. Hiermee gaat een veelgehoorde wens in vervulling!

Wat vind jij van onze nieuwe functionaliteiten?