Vakantietoeslag betalen over overuren

Online salarisadministratie - HR - Nieuws

In de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag (WML) staat nu dat onder loon de geldelijke inkomsten uit hoofde van de dienstbetrekking worden verstaan, met uitzondering van onder andere verdiensten uit overwerk.

Door een wijziging in de WML hoort het loon dat je moet betalen voor overuren met ingang van 1 januari 2018 ook tot het salaris waarover vakantietoeslag berekend moet worden. Vanaf 1 januari aanstaande moet je dus ook vakantietoeslag betalen over de gewerkte overuren van werknemers.

Let op, de CAO die je toepast kan afwijken van deze nieuwe wetgeving. Dat betekent dat hier per CAO een andere invulling aan gegeven kan worden.

Automatische aanpassingen in Loket.nl

Kan Loket.nl het bovenstaande voor het nieuwe jaar collectief toepassen of is een handmatige actie benodigd van de administrateur?

Het onderhoud van veel CAO’s komt voor rekening van Loket.nl. De CAO grondslagen voor vakantiegeld worden dan ook automatisch aangepast door Loket.nl. Erg handig voor alle administrateurs!

Is er geen sprake van een CAO dan wel een afwijking binnen de CAO? Dan zal dit handmatig op loonmodel- of administratieniveau doorgevoerd moeten worden.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen over de applicatie en salaris en HR gerelateerde onderwerpen.

Aanmelden nieuwsbrief

  • Hidden

Download brochure

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

pop-up whitepaper bewaren medewerkersgegevens nw

Ontdek de regels en richtlijnen over het bewaren van medewerker-gegevens

Bij het in dienst nemen en hebben van medewerkers komen een hoop persoonsgegevens kijken. Digitale dossiers zijn een geschikte manier om documenten met persoonsgegevens veilig te bewaren. Maar hoe lang mag je persoonsgegevens eigenlijk bewaren?

pop-up whitepaper verlof regelen organisatie nw

Wil jij zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan de verlofadministratie van je organisatie?

Ontdek in onze whitepaper hoe jij verlof zo eenvoudig en efficiënt mogelijk inricht.