Naast alle feestvoorbereidingen en de feestdagen zelf, zorgen ook de jaarovergang en de drukke januari maand voor een volle agenda. Er zijn maar weinig mensen die aan het einde van een drukke, donkere (thuiswerk)dag nog zin hebben om zich eens flink in het zweet te werken en de lekkere dingen liggen voor het oprapen. Daarom deelt onze Marketing collega, Simone Vissers, graag vijf tips met je die je op een laagdrempelige manier fit door de drukte heen helpen.

Voorheen ben ik jarenlang werkzaam geweest in een sportschool, op het gebied van zowel sporten als voeding, en dat blijft er toch altijd inzitten. Ook nu beweeg ik graag en eet ik gezond om fit te blijven. Hieronder vind je mijn tips met een persoonlijke touch, hopelijk heb je er wat aan!

1. Sprokkel je beweging bij elkaar

Je hoeft echt geen kilometers hard te lopen. Alle beweging is meegenomen. Sprokkel het gewoon bij elkaar! Ga wandelend naar de supermarkt, maak een rondje in je pauze, kies vaker voor de trap en pak eens wat vaker de fiets als je ergens heen gaat.

Mijn persoonlijke tip is om je beweging eens een weekje bij te houden in een boekje. Schrijf op wat je aan beweging hebt gedaan en kijk waar de verbeterpunten zitten. Zo krijg je inzicht in je eigen patroon.

2. Jezelf toch in het zweet werken? Kies voor een thuiswork-out

Het kan altijd en in elk huis. Trek je sportoutfit aan en surf naar YouTube. Zoek een thuiswork-out uit die past bij jouw niveau en ga aan de slag. Tip: er zijn ook voldoende kerstwork-outs te vinden, die je helemaal in de sferen brengen. Meteen even je hoofd weg bij de drukte.

Marketeer Simone Vissers
Marketeer Simone Vissers tijdens een fijne wandeling

3. Eet voldoende

Je zou de tip misschien eerder andersom verwachten, maar het probleem is juist vaak dat we gaan snaaien doordat we te weinig eten. Laat de drukte er niet voor zorgen dat je maaltijden overslaat en zorg dat je ook echt voldaan bent na elke maaltijd. Neem ook eens wat meer tijd om een lekkere lunch te bereiden tussen de middag. Kun je daarna weer verder knallen.

Persoonlijk eet ik graag een omelet met groenten en wat kaas of ga ik voor een wrap die ik vul met hummus, sla en falafel uit de oven. Ook een warme kom soep maakt mij elke keer weer blij!

4. Zorg goed voor jezelf

Klinkt als een open deur, maar goed voor jezelf zorgen is in deze drukke maanden echt van belang. Het thuiswerken maakt dat nog eens extra lastig. De balans tussen werk en privé kan hierdoor snel zoekraken. Zorg dat je voldoende slaapuren pakt, dat je voldoende pauzes inlast tijdens een werkdag, je tijd hebt om naar buiten te gaan én tijd hebt om te ontspannen. Deze tijd voor jezelf is heel belangrijk om te kunnen blijven presteren deze maanden.

Leg je telefoon ook eens aan de kant of zet de meldingen uit in de avond. Zo min mogelijk prikkels en zoveel mogelijk tijd voor jezelf.

5. Vergeet niet te genieten

En bovenal: het is ook een magische tijd! Vergeet dus niet te genieten. Niet alles hoeft gezond te zijn en je hoeft jezelf niet te dwingen tot een work-out wanneer je echt moe bent. Geniet van het samenzijn, de lampjes om je heen én een lekkere beker warme chocolademelk of een glas champagne op zijn tijd.