Salarisprofessional van het jaar verkiezing

De salarisprofessional is onmisbaar. Elke maand op tijd salaris ontvangen, kan alleen door deze specialisten. Maar doordat het meeste werk van deze expert achter de schermen plaatsvindt, krijgt het vak van salarisprofessional vaak weinig aandacht. Hoog tijd om dat te veranderen! Met de verkiezing Salarisprofessional van het jaar – mede georganiseerd door Loket.nl – krijgt het salarisvak extra aandacht. Welke salarisprofessional staat dit jaar op het podium?

 

Salarisprofessional van het jaar

De salarisprofessional is onmisbaar

De meeste medewerkers zien hun salarisstrook als een vanzelfsprekend gegeven. Maar zonder salarisprofessional geen loonstroken. Zo simpel is het. Dat illustreert meteen hoe belangrijk de rol van deze professional is. En naast die essentiële taak omvat het salarisvak nog veel meer, en dat wordt ook steeds meer. De salarisadministrateur moet een groot pakket aan disciplines beheersen en is onmisbaar voor werkend Nederland. 

Taken van de salarisprofessional

Een goede salarisprofessional is op de hoogte van alle loonregels en relevante belastingen. Hij of zij is up-to-date met alle wetswijzigingen op HR-gebied. Neem bijvoorbeeld dit jaar, 2024, het jaar waarin het uniforme uurloon in is gegaan. Deze verandering heeft grote gevolgen voor de administratie. Salarisadministratie dus is niet één druk op de knop en alle
loonstroken rollen er foutloos uit. Dingen die bij de salarisverwerking komen kijken zijn onder andere: loonberekeningen, aangifte loonheffingen, verlof- en verzuimregistratie, reiskostenvergoedingen, thuiswerkvergoedingen, WKR, auto- of fiets van de zaak, mutaties in gegevens doorvoeren, het geven van advies aan klanten en ook nog eens bijblijven in wet- en regelgeving.

Vakgebied salarisprofessional steeds veeleisender

Het is niet voor niets dat er aandacht wordt gevraagd voor de rol van de salarisprofessional. De wet- en regelgeving in HR- en salarisland gaat razendsnel. Elk (half)jaar gelden er nieuwe regels, waarmee rekening gehouden moet worden. Het minimumloon stijgt, cao-wijzigingen moeten doorgevoerd worden en veranderende wetgeving zoals eerder de invoering van het betaald ouderschapsverlof maken grote impact. Daarnaast verandert het vakgebied ook door de komst van AI. Steeds meer wordt er geautomatiseerd. Dit betekent dat er meer ruimte onstaat voor optimalisatie en het maken van efficiëntieslagen, ook bij klanten. Een mooie uitdaging!

Salarisprofessional van het jaar

Verkiezing Salarisprofessional van het jaar

Het mag duidelijk zijn dat de rol van de salarisprofessional cruciaal is binnen elke organisatie. Met de verkiezing Salarisprofessional van het jaar krijgt deze professionele duizendpoot wat extra aandacht: van de coulissen naar het podium. De vraag is alleen: wie hoort er volgens jou de titel Salarisprofessional van het jaar te krijgen?

Opzet verkiezing 2024

De verkiezing Salarisprofessional van het jaar is opgebouwd uit een aantal onderdelen. Uiteindelijk vindt de ontknoping plaats op 11 april 2024 op het spectaculaire gala in Kasteel de Wittenburg in Wassenaar. De top 3 én natuurlijk de uiteindelijke prijswinnaars worden hier in de spotlight gezet. Een overzicht van elk onderdeel van de verkiezing Salarisprofessional van het jaar:

Nominatieperiode Salarisprofessional van het jaar

Van vrijdag 1 december 2023 tot en met woensdag 31 januari 2024 kon je jouw favoriete salarisprofessionals nomineren. Er zijn verschillende categorieën: 

       Junior Salarisprofessional (corporate & accountancy): een salarisprofessional met maximaal vijf jaar ervaring

       Salarisprofessional (corporate & accountancy): een salarisprofessional met meer dan vijf jaar ervaring

       Leidinggevende Salarisprofessional: een salarisprofessional die leiding geeft aan een team van maximaal twintig medewerkers

       Manager Salarisprofessional: een salarisprofessional die leiding geeft aan een team van meer dan twintig medewerkers

       Interim Salarisprofessional: een salarisprofessional die op interim basis actief is

Vragenlijst en motivatie

De genomineerde salarisprofessionals kregen vervolgens te horen dat zij onder de gelukkigen horen, en ontvingen een vragenlijst. Nadat de vragenlijsten zijn ingevuld, kiest de jury een top 10 in elke categorie die doorgaat naar de volgende ronde. Vervolgens wordt deze top 10 van elke categorie uitgenodigd om een motivatie in te sturen. De jury maakt op basis van deze motivatie voor elke categorie een top 3. Deze top 3 per categorie gaat door naar de laatste ronde.

Interview door de vakjury

De volgende ronde bestaat uit een interview met de vakjury. Tijdens dit interview zal de jury de gekozen salarisprofessionals ondervragen over hun vakgebied, functie, prestaties en meer. De jury van 2024 bestaat uit:

       Gwenda van Bruggen, Manager Salarisprofessional 2023

       Anneloes Verhage, Junior Salarisprofessional 2023

       Ivo Lemmens, Leidinggevende Salarisprofessional 2023

       Bart van der Storm, Founder en Managing Partner bij Payrollminds

Bekendmaking winnaars tijdens het Salarisprofessional van het jaar gala

Op 11 april 2024 wordt per categorie de salarisprofessional van het jaar bekendgemaakt. Dit zal gebeuren tijdens een feestelijk gala. De aanwezigen zullen die dag zien wie deze prestigieuze prijs in ontvangst mogen nemen. In totaal zullen er zeven prijswinnaars zijn: twee voor de categorie Salarisprofessional en Junior Salarisprofessional (Accountancy en Corporate) en voor de overige categorieën één.

kasteel de wittenbrug salarisprofessional van het jaar

Prijs Salarisprofessional 2024

De winnaars hebben de eer zich een jaar lang Salarisprofessional van het jaar te mogen noemen. Daarnaast krijgen ze een opleidingscheque aangeboden van Markus Verbeek Praehep.

Organisatie Salarisprofessional van het jaar 2024

De verkiezing Salarisprofessional van het jaar wordt georganiseerd en gesponsord door meerdere partijen expert zijn op het gebied van salarisadministratie en het vak een warm hart toedragen. Een van die partijen zijn wij, Loket.nl, marktleider op het gebied van online salaris en HR voor het mkb.

Andere organiserende partijen zijn Strictly People, Quoratio HR Process & Payroll. Daarnaast is Salaris Vanmorgen aangehaakt als mediapartner en Associatie voor Examinering als netwerkpartner.

Salarisadministratie - Brochure Loket.nl accountantskantoren

Meer weten over Loket.nl?

Download de brochure