Minimumloners kunnen rekenen op een netto verhoging van 15%

Natuurlijk zijn er ook medewerkers die nog meer dan die €85,- netto per maand omhoog gaan. Zo gaat bijvoorbeeld een seizoenarbeider of verkoop assistent met het minimumloon er welgeteld zo’n €250 netto per maand op vooruit. Zoals je overal hebt kunnen lezen, gaat het bruto minimumloon in 2023 met 10,15% omhoog. Als je naar de netto bedragen kijkt, bedraagt dit percentage voor een medewerker met het minimumloon zelfs 15%.

Voor andere medewerkers gaat dit niet exact om hetzelfde percentage als voor minimumloners, maar zij kunnen alsnog rekenen op een verhoging. Zo kunnen medewerkers met een salaris uiteenlopend in de range van bijvoorbeeld €3.000 tot €8.000 per maand rekenen op een netto verhoging van een kleine €100,- per maand. Ook dit is weer berekend zonder een eventuele loonsverhoging. Geeft een werkgever de medewerker ook een loonsverhoging? Dan valt de verhoging nog hoger uit.

Benieuwd wat je nieuwe netto salaris is?

De kans is groot dat je als medewerker graag wil weten hoeveel je er in 2023 precies netto op vooruit gaat. Om je hierbij te helpen, kun je met je gratis Clever account (onderdeel Loket.nl/Van Spaendonck) een salaris berekening maken. Zo zie je direct je nieuwe netto salaris. Ook kun je hier een eventuele loonsverhoging invoeren. Direct naar Clever? Klik op de button hieronder.

Werkgeverslasten stijgen niet tot nauwelijks

Het is een geruststellende gedachte dat iedere medewerker kan rekenen op een netto verhoging in 2023. Het fijne is dat de werkgevers juist nauwelijks meer gaan betalen voor deze lastenverlichtende loonsverhogingen. Werkgeverslasten stijgen namelijk niet tot nauwelijks. Alle cijfers zijn berekend op basis van data van Loket.nl.