We tekenden vorige week de overeenkomst met Avans Academie voor een strategische samenwerking waarin studenten van de Associate degree Human Resource Management worden opgeleid aan de hand van Loket.nl. Zij worden daardoor op een praktische manier klaargestoomd voor het vak en zullen dus als professionals het werkveld betreden. Mocht je meer willen lezen over deze samenwerking? Lees dan het artikel over de samenwerking met Avans Academie terug.

Een Associate degree is een opleiding op hbo-niveau 5. Een Associate degree is praktijkgerichter dan bijvoorbeeld de hbo-bachelor op onderwijsniveau 6 en duurt twee jaar i.p.v. vier jaar. Om studenten in deze tijd zoveel mogelijk te leren over de praktijk lopen ze in het tweede jaar stage. Deze studenten hebben dus al kennis van het HR-vak en moeten deze in de praktijk gaan toepassen. Avans Academie zoekt op dit moment bedrijven en/of accountantskantoren waar deze studenten stage kunnen lopen. Ze denken hierbij aan bedrijven waar studenten de gelegenheid krijgen om zich te ontwikkelen tot beginnend HR-professional op tactisch niveau.

Zij hebben namelijk professionele HRM -stagiaires ‘in de aanbieding’ die praktijkgericht denken én doen. Een win-win situatie dus! Bij vragen kun je contact opnemen met Lea Goedhart op lcsa.goedhart@avans.nl of via 06-47151699. Met Lea kun je ook contact opnemen als je een ander idee hebt, zoals bijvoorbeeld een HR-vraagstuk of los project waarbij je graag een student zou willen aanhaken.