Op donderdag 9 november was het weer tijd voor onze jaarlijkse wintereditie van de Insider bijeenkomst. Een warm welkom met een speciale winterse koffie én warme wafel met slagroom zorgde voor een enthousiaste start. En sfeer bereikte al snel een hoogtepunt toen we ons met z’n allen waagden aan wat ‘gekke’ oefeningen onder leiding van inspirerende gastspreker Carlijn Hermes. Vervolgens zijn we vol energie met elkaar in gesprek gegaan over ontwikkelingen in de applicatie. In dit blog deel ik over welke onderwerpen we met elkaar in gesprek gegaan zijn en de belangrijkste punten die hieruit naar voren gekomen zijn.

Dit keer doorbraken we de traditie van het ‘direct duiken in de applicatie-ontwikkelingen’ en begonnen we met een interactieve en boeiende sessie van spreker Carlijn Hermes. Ze nam ons mee in de snel veranderende wereld, de kunst van het omgaan met veranderingen en de waarde (en valkuilen) van de digitale wereld. Ik vond het best een spannende om het programma ietwat anders te starten dan altijd, maar de energie die Carlijn bracht, zette meteen de toon voor een goede sfeer en energieke bijeenkomst. En die goede sfeer is eigenlijk de hele bijeenkomst gebleven.

Insiders Loket.nl

Kleine verbeteringen die zó belangrijk zijn voor gebruikers

Tijdens één sessie gingen we met elkaar in gesprek over de grootste frustraties als het gaat om het gebruikersgemak in Loket.nl. Een onderwerp dat op het eerste gezicht niet direct een positieve sfeer lijkt op te roepen, maar dankzij de openheid van alle deelnemers ontstonden waardevolle dialogen.

Frustraties die ik voorafgaand aan de bijeenkomst had verzameld, werden diepgaand besproken. Zo hebben we het onder andere gehad over het vastzetten van een kopregel bij de browser variabele gegevens. Als je nu naar beneden scrolt, is de kop weg. Het zijn soms ook de kleine dingen waar we misschien vanuit Loket.nl niet zo bij stilstaan, maar zo belangrijk zijn voor onze gebruikers. Een ander voorbeeld hiervan is meer inzicht geven in de medewerker waarvoor je acties uitvoert, zodat je op alle pagina’s op werknemerniveau naast de naam ook geboortedatum en het nummer IKV ziet staan.

Tijdens de sessie was het belangrijk dat we het unaniem eens waren over de frustraties en hoe deze verbeterd gaan worden in de applicatie. En dat is gelukt. Sterker nog: onze developers zijn nu al druk bezig met het implementeren van deze verbeteringen, wat ongetwijfeld bijdraagt aan een nog betere gebruikerservaring.

Insiders Loket.nl

Een kijkje achter de schermen

In een andere sessie deelde collega Rosalie Moerlie inzichten over de Support afdeling, waarbij ze vertelde over de mensen van de Support afdeling en wat gebruikers kunnen verwachten. Rosalie nodigde de Insiders uit om hun mening te delen en samen te kijken waar nog kansen liggen.

Collega Sarban Grimminck sloot graag ook aan bij de sessie om de Insiders mee te nemen in de applicatiesupport van Loket.nl. Als specialist is Sarban proactief op zoek naar verstoringen in de infrastructuur in Loket.nl om daar ook snel op te kunnen inspelen. Op die manier kunnen we verstoringen tot een minimum beperken. Gebruikers hebben deze middag dan ook daadwerkelijk een kijkje in de keuken gekregen en lieten zich bijpraten over de mensen én activiteiten achter de schermen.

Productvisie Loket.nl

Last bot not least, deelde collega Mark van der Pijl de productvisie van Loket.nl. Als het gaat om de doorontwikkeling van Loket.nl zijn daarbij drie centrale punten te benoemen: efficiency, een ongeëvenaarde gebruikerservaring voor verschillende gebruikers én we bieden een oplossing die de hele medewerkerreis kan ondersteunen. De ontwikkelingen die we doorvoeren, en waar Insiders over meedenken, dragen bij aan die drie centrale punten.

Insiders Loket.nl

Het was opnieuw een inspirerende bijeenkomst met een breed scala aan onderwerpen, variërend van concrete stappen in gebruiksverbeteringen tot de ontwikkelingen van onze afdeling Support én de productvisie van Loket.nl. Samen blijven we bouwen aan de applicatie. En om de middag in stijl af te sluiten, genoten we van powerfood in de vorm van Latin en Asian rolls of bowls. Na zo’n geslaagde interactieve middag konden we wel wat extra energie gebruiken!