Profiteer nogvan voordeel.

Profiteer nog van voordeel.

Faris & VMB Automation

Een goed geoliede machine

Klantverhaal Loket.nl - Fidor - VMB Automation

Wie is VMB Automation?
VMB Automation is een gerenommeerde organisatie in het ontwerpen en realiseren van hard- en software voor besturingstechnieken. VMB is actief in de maritieme sector, de olie- en gassector, de staalsector, de agro- en foodsector en in het watermanagement.

Deel via

Klantverhalen > Faris & VMB Automation

De besturing het kloppend hart van een machine? Jazeker! En dat weet VMB Automation als geen ander. Met een compleet pakket aan automatiseringsoplossingen voor machinefabrieken laat VMB Automation het ‘hart’ van iedere machine kloppen. Door het aanbieden van een compleet pakket, het hebben van een praktische aanpak en medewerkers met de juiste kennis worden de klanten van VMB volledig ontzorgd en kan de productiviteit in een hogere versnelling gezet worden. “We hebben drie vestigingen: in Hendrik-Ido-Ambacht, Eersel en Barneveld. De medewerkers vormen met elkaar een hecht team”, vertelt Annelies Harmsen, HR-Manager bij VMB Automation. 

Bekijk de video hier!

 

Een goed geoliede machine

Om ook Annelies zoveel mogelijk te ontzorgen op het gebied van HR en salaris, werkt VMB samen met Faris Accountants & Adviseurs. “Door gebruik te maken van Loket.nl kan Annelies al veel werkzaamheden automatiseren en zich focussen op het belangrijkste kapitaal van de organisatie: het personeel”, zegt Gerben Tronchet, Salarisadministrateur bij Faris. Annelies merkt dat je alleen met een goed salaris niet het verschil maakt bij je medewerkers. “Ze willen werken bij een bedrijf dat aandacht heeft voor personeel en beschikt over moderne middelen. VMB is zo’n innovatief bedrijf en een online applicatie als Loket.nl sluit hier perfect op aan.”

De samenwerking tussen VMB en Faris loopt als een ‘goed geoliede machine’. “We zijn twee jaar geleden gestart met de salarisverwerking en hebben ook direct de verlofmodule geïmplementeerd, want die is echt onmisbaar. In de tussentijd heeft VMB alle HR mogelijkheden in gebruik genomen. De overgang naar een volledig online personeelsdossier met alle bijbehorende functionaliteiten is een enorme stap vooruit. Alle personeelsdossiers van medewerkers zijn inmiddels gedigitaliseerd, de arbeidscontracten worden gegenereerd vanuit Loket.nl en zelfs digitaal ter ondertekening aangeboden”, legt Gerben uit.

Met één druk op de knop maak ik een arbeidsovereenkomst.

Transparantie en duidelijkheid voor je medewerkers

In de digitale personeelsdossiers worden alle documenten van medewerkers veilig opgeslagen, zoals arbeidsovereenkomsten, beoordelingsgesprekken, diploma’s en certificaten. “Het fijne vind ik dat je hiermee transparantie en duidelijkheid creëert voor je medewerkers. Iedere medewerker kan namelijk op elk moment van de dag zijn documenten raadplegen via de Werknemerloket App op de telefoon of tablet. Ze hebben de regie in eigen handen en hoeven niet meer aan te kloppen bij HR om erachter te komen welke documenten er in het dossier zitten”, zegt Annelies enthousiast.

Om Annelies nog meer gemak te bieden, heeft Gerben in Loket.nl een aantal documenttemplates in de huisstijl van VMB toegevoegd. “Zo kunnen er makkelijk documenten gegeneerd worden in de applicatie. De belangrijkste is denk ik wel de arbeidsovereenkomst. Maar ook een autoregeling en studieregeling zijn zaken die met de documentgenerator in Loket.nl gemaakt worden door VMB. Ik vind het echt mooi om te zien dat Annelies hier zo enthousiast over is”, zegt Gerben. En of Annelies enthousiast is: “Als wij een medewerker aannemen, voeren we in Loket.nl alle gegevens in van deze medewerker. Vervolgens maak ik met één druk op de knop een arbeidsovereenkomst, want alle gegevens worden automatisch al ingevuld in dit template. Ik vind het echt geweldig, het scheelt me zoveel tijd en ik voorkom de kans op fouten.”

Klantverhaal Loket.nl - Fidor - VMB Automation

Uitprinten voor ondertekening? Dat is verleden tijd!

Bij VMB gaan ze nog een stap verder met Loket.nl: documenten worden sinds kort ook digitaal ter ondertekening aangeboden aan medewerkers. “Uitprinten is niet meer nodig, je kunt gewoon een digitale handtekening laten plaatsen. En het ondertekende document staat automatisch in het personeelsdossier. Vooral ook omdat we meerdere vestigingen hebben, vind ik dit zo ideaal”, zegt Annelies.

Als specialist in het aanbieden van automatiseringsoplossingen voor machinefabrieken, is het verre van vreemd dat VMB zo enthousiast is over de automatiseringsslagen die zij intern gemaakt hebben met Loket.nl. “Wat VMB voor haar klanten doet, doen wij voor VMB: ontzorgen. En dat doen we door gebruik te maken van Loket.nl, maar ook door persoonlijke aandacht. We willen weten wat er leeft bij een klant en waar behoefte aan is”, vertelt Gerben met een glimlach.

Dat zegt iets over de gebruiksvriendelijkheid

Wist je trouwens dat Annelies helemaal geen ervaring had met een online applicatie voor salaris en HR voordat ze kennismaakte met Loket.nl? “En dat is het mooie aan Loket.nl: je hoeft niet technisch onderlegd te zijn om de applicatie te snappen en ermee te werken. Ik werk zonder problemen met Loket.nl en heb het systeem me snel eigen gemaakt. Dat zegt wel iets over de gebruiksvriendelijkheid.

Salarisadministratie - Brochure Loket.nl accountantskantoren

Meer weten over Loket.nl?

Download de brochure

Aanmelden nieuwsbrief

  • Hidden

Download brochure

logo inruilweken

Wat als overstappen naar nieuwe salarissoftware niet ingewikkeld is?

online magazine overstappen
Leaflet declareren

Digitaal declareren: de voordelen

Meer gemak, tijd besparen en tevreden medewerkers in een handomdraai? Ontdek vijf positieve effecten in onze handige leaflet.

pop-up whitepaper bewaren medewerkersgegevens nw

Ontdek de regels en richtlijnen over het bewaren van medewerker-gegevens

Bij het in dienst nemen en hebben van medewerkers komen een hoop persoonsgegevens kijken. Digitale dossiers zijn een geschikte manier om documenten met persoonsgegevens veilig te bewaren. Maar hoe lang mag je persoonsgegevens eigenlijk bewaren?

pop-up whitepaper verlof regelen organisatie nw

Wil jij zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan de verlofadministratie van je organisatie?

Ontdek in onze whitepaper hoe jij verlof zo eenvoudig en efficiënt mogelijk inricht.

Download brochure